Afbeelding
Foto:

Samen een potje Bowls doen?

ALMELO - Eenzaamheid kan iedereen overkomen en komt dan ook voor bij zowel jongeren als ouderen. Wel is de groep ouderen, die zich eenzaam voelen, groter. Dit heeft vaak te maken met het wegvallen van werkzaamheden en geliefde. De overheid wil het taboe op eenzaamheid doorbreken en ervoor zorgen dat minder mensen zich eenzaam voelen. Dit wordt gedaan met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Het actieprogramma is al gestart begin 2018 met het opstellen van een plan van aanpak. Zo is er gekeken naar het actief benaderen van ouderen. Menigeen zal namelijk niet zelf op zoek gaan naar hulp wanneer er sprake is van eenzaamheid. Ook worden er lokale activiteiten opgestart in het kader van Eén tegen eenzaamheid.

Het hele jaar
Eenzaamheid komt niet alleen voor tijdens de periode rond kerst. Vakantieperiodes staan er ook om bekend. Veel activiteiten kom stil te liggen en veel mensen zijn op vakantie. Bij Bowls Club Almelo liggen de activiteiten niet stil. Het hele jaar door kan er gespeeld worden op vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur in de tennishal achter op de Schelfhorst. En iedereen is dan ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen en mee te doen. Bowls is bij uitstek een geschikte sport voor jong en oud. De Bowls club Almelo bestaat voor het grootste deel uit senioren die deze sport tot op hoge leeftijd kunnen beoefenen. Aangezien deze sport fysiek nauwelijks kracht kost, is Bowls uitermate geschikt voor iedereen die actief wil blijven. Zelfs een lichte handicap hoeft geen probleem te zijn.
Bowls
Bowls vereist inzicht, tactiek en concentratie van de spelers. Er wordt gespeeld op een veld van 30 bij 4 meter. Het is de bedoeling om de ballen zo dicht mogelijk bij de jack te plaatsen. Deze ballen zijn niet rond en hebben een gewicht aan één zijde, zodat met een curve gegooid moet worden. Dit vereist uiteraard oefening, maar is goed te leren. Dat doen wij op de training van onze Bowls Club Almelo. Er wordt dan fanatiek gespeeld om de winst. Maar voor nieuwe leden is er ruimte om de sport te leren. Je kijkt er naar uit, dat je op vrijdag morgen weer kunt Bowlen met een leuke club mensen die belangstelling voor elkaar heeft. Na ongeveer een uur spelen gaat de hele club naar de kantine om koffie te drinken en de wetenswaardigheden van de afgelopen week uit te wisselen.