Workshop Free Energy
Workshop Free Energy Foto: Christina Bakuchava

Jong geleerd

ALMELO/WIERDEN - Twente is bekend met techniek en technologie. Om ook in de toekomst de regio te zijn die mogelijkheden biedt voor ontwikkeling, innovatie en onderzoek zijn geïnteresseerde burgers belangrijk. En dat kan al op jonge leeftijd beginnen met het High Tech programma "Free Energy" van Tetem deze zomer.

Iedere vakantie worden er bij de Maakplaatsen workshops op het gebied van nieuwe technieken zoals AR (Augmented Reality) en gaming aangeboden. Tijdens de komende zomervakantie staat duurzaamheid en groene energie centraal. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen hiermee zelf op speelse wijze aan de slag. Op donderdag 15 augustus zijn er twee workshops bij Bibliotheek Almelo, van 11.00 uur tot 12.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar en van 14.00 uur tot 15.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Deze zomer
Tijdens de komende vakantie kan de workshop 'zelfrijdende auto' gevolgd worden. Deze workshop is voor de doelgroep van 6 tot 9 jaar. Hierbij wordt onderzocht hoe een autootje kan rijden zonder brandstof en er wordt een eigen autootje gebouwd.
Ook kan worden deelgenomen aan de workshops windmolen/propeller/zonne-energie voor de jeugd van 10 tot 12 jaar. Er mag tijdens de workshop zelf geëxperimenteerd worden met zonne-energie. ER wordt een zonnecel gebouwd en daarmee kan een propeller worden aangestuurd.

Opgeven
Voor meer informatie over de workshops deze zomervakantie gaat u naar www.tetem.nl. Ook voor de workshops in Wierden op 24 juli. Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam!