Afbeelding
Foto:

Obstakelrun voor kinderen

ALMELO - Zone.college vindt bewegen en gezonde voeding voor de leerlingen heel belangrijk en daarom organiseerden zij een obstakelrun voor de leerlingen. De leerlingen moesten door grote waterbakken kruipen, over een schutting klimmen, door autobanden springen en nog veel meer obstakels trotseren. De Obstakelrun vond plaats op dinsdag 9 juli. De eerste groep ging al om 9.00 uur van start.

Het ging er niet om wie het eerste over de finish kwam. Het doel van de Obstakelrun en het team dat dit organiseerde was kinderen te laten ervaren dat ze uitdagingen aan kunnen gaan en daardoor ook hun grenzen kunnen verleggen. En de uitdaging was niet voor iedereen gelijk. Voor de ene leerling betekende dit een zo snel mogelijke tijd neerzetten, voor een ander was de uitdaging om de schutting te beklimmen. Ook al lukte dit niet altijd, er werd wel een poging ondernomen.

Gezonde school
Docent sport & bewegen, Marije Jochem-Grunder: "Wij hebben nu al een paar jaar het vignet Gezonde School en daar zijn we trots op, maar gezondheid is meer dan alleen goed sporten en gezond eten, de leerling moet zich ook goed en happy voelen. Door ze te laten ervaren dat ze goed bezig zijn en dat het niet belangrijk is om te winnen, maar om hun 'eigen' wedstrijd te spelen, kunnen we een de leerling helpen een succeservaring te creƫren, zich goed en happy te voelen."

Basisschool
Wat heel bijzonder was, was de deelname van groep 6 van basisschool De Stapvoorde aan de Obstakelrun. Wie weet doen er volgend jaar wel veel meer scholen mee...