Afbeelding
Foto:

Wandelen en kanovaren op De Doorbraak

ALMELO - Op donderdagavond 25 juli verzorgt Landschap Overijssel een 'OpStap' excursie langs de Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids, kunt je de Doorbraak van twee kanten bekijken.

Wandelend langs de oevers en met een kano vanaf het water. De totale excursie duurt zo'n 3,5 uur. De kosten zijn 20 euro per persoon. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan zijn de kosten 17 euro op vertoon van jouw pasje. De groepsgrootte tijdens deze excursie is beperkt zodat de gidsen zowel wandelend als op het water kunnen vertellen over de Doorbraak en de flora en fauna in dit gebied. Opgeven voor deze excursie is noodzakelijk, dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2019


De Doorbraak
De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs de Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Samen met Buitensport Twente, die het kano-deel verzorgt, kunnen we deze unieke tweeledige excursie aanbieden. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Na aanmelding voor deze excursie ontvang je een bevestiging met daarin de exacte starttijd en locatie.


Afwisselende natuur
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel.


Meer informatie
Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.