Afbeelding
Foto:

Koetstocht komende zondag

ALMELO - De geplande koetsentocht die afgelopen zondag gehouden zou worden ging niet door. De tocht zal komende zondag 7 juli alsnog gehouden worden.

Als onderdeel van de Almelose Ruiterdagen zou afgelopen zondag de koetsentocht gehouden worden, maar met een buitentemperatuur van bijna 30 graden en een grote luchtvochtigheid besloot de organisatie om het evenement te verplaatsen. Het resulteerde in plakkerig weer dat voor niemand fijn was, zowel mens als dier. "Vele koetsiers hadden zich afgemeld en anderen maakten zich best zorgen om hun paarden." Komende zondag is de weersvoorspelling een stuk koeler.

De tocht
De tocht start nu om 11.30 uur bij het oude Indi√ęterrein en gaat eigenlijk z.s.m. de stad uit richting de Gravenallee en de Wateregge. Na een route door de prachtige natuur van Almelo gaat het via een stukje Tubbergen richting Zenderen, waar het fotomoment zal plaatsvinden bij het Klooster aldaar. Na een korte pauze gaan wij richting Bornerbroek, waar de koetsiers en hun meerijders een lunch aangeboden krijgen door de organisatie. Na de lunch gaat de tocht via een stuk van de doorbraak door het Nijreesbos Almelo weer in. Langs TMZ het Weggeler richting het centrum. Via de Hofkampstraat zullen zij de Grotestraat in komen, langs het Catharina Amalia Plein richting de Koornmarkt waar rond 14.15 uur de laatste pauze zal worden gehouden. Hierna gaat de stoet via een stukje oud Almelo naar het concoursterrein, waar omstreeks 15.15 uur het defil√© zal plaatsvinden en natuurlijk de prijsuitreiking van de mooiste aanspanning, het span met de mooiste gangen en de aanmoedigingsprijs van weer een geslaagde editie.