Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Nieuw FNV netwerk gehuisvest in Almelo

ALMELO - Sinds woensdag 26 juni kent de vakbond FNV een lokaal netwerk in Almelo. Dit vakbondsnetwerk moet de ruim 12.000 leden uit Almelo, Wierden. Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen en Twenterand verenigen.

Woensdagavond was de oprichting van het netwerk definitief met de oprichtingsvergadering en het kiezen van een bestuur. Onder leiding van Huub de Rouw, algemeen bestuurslid van vakbond FNV, werd bij Erve Noordik het bestuur samengesteld. Het lokale netwerk zal de komende tijd worden bestuurd door Harry van der Bijl, Gerard Braamhaar, Gerrit Krol, Willemien Krol, Bert Mast, Marcel Nordemeule en Angela Rook.

Lokaal
Dit team heeft een aantal belangrijke doelstellingen voor de regio Almelo en omstreken. Ze zullen zich voornamelijk bezig houden met het huidige beleid en de uitvoering van gemeentes op het gebied van zorg, werk en inkomen en aanbestedingen. Ook voor de individu wil het netwerk belangen behartigen in deze regio. Zo kunnen werknemers het FNV raadplegen bij een arbeidsconflict, na ontslag of juist bij het re-integreren naar werk na een ziekte of bij een beperking. Met een lokaal netwerk van het FNV kan dit alles op regionaal niveau plaatsvinden, iets waar leden uit de regio baat bij zullen hebben. Het bestuur zal meer zicht hebben op de lokale situaties dan de landelijke FNV waar dit netwerk onder valt, waardoor er gerichter gewerkt kan worden door leden en vrijwilligers van de vakbond. Ook zullen er lokaal met enige regelmaat themabijeenkomsten georganiseerd worden.

Belangen behartigen
Vakbond FNV is landelijk de grootste vakbond van Nederland met ruim 1 miljoen leden. Onder hen zijn veel werknemers, maar ook gepensioneerden en werkzoekenden kunnen gebruik maken van het advies en de diensten van het FNV. Onlangs nog was het de FNV die een belangrijke stem had in het nieuwe pensioenakkoord. De vakbond is landelijk verspreid en kent in vrijwel elke plaats wel een spreekuurlocatie, maar wordt ook onderverdeeld in regio's en sectoren. Daarmee worden bepaalde beroepsgroepen of regio's goed vertegenwoordigd en de belangen van leden behartigd.