Afbeelding
Foto:

Sand in the City naar Almelo

ALMELO - Deze dinsdag ging Sand in the City van start op het Marktplein in Almelo. Kinderen kunnen de hele maand genieten van een grote zandbak en een leuk randprogramma.

De festiviteiten zijn opgezet door de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Deze bestaat nu tien jaar, met als missie om 900 hectare aan verouderde bedrijventerreinen te herstructureren. Gaandeweg heeft de provincie de taken van HMO uitgebreid. Met het evenement Sand in the City viert HMO een zomer lang haar jubileum. Sand in the City is een cadeau van HMO aan de steden van Overijssel. Sinds dinsdag is Sand in the City in Almelo. Kinderen kunnen naar hartelust bouwen en spelen in het zand, maar er zijn ook wekelijks speciale activiteiten. Bijvoorbeeld zandproefjes in samenwerking met Oyfo en een workshop zandsculpturen maken.


Zand en stenen
"Met zand kun je oneindig bouwen. Leuk voor de jongste generatie, maar ook symbolisch voor de projecten van HMO", aldus Han Wiendels, directeur van HMO. "Of het nu een binnenstad is, een verouderd bedrijventerrein of leegstaande kantoorpanden. Het draait om zand, stenen en bedrijvigheid. Om slopen, saneren en ontwikkelen. Om bouwen aan iets beters." Tegelijkertijd zorgt een grote zandbak voor reuring in de binnenstad. En dat sluit aan bij de ambitie van HMO: gebieden vitaal en leefbaar maken. Plaatsen waar je graag wilt zijn, waar iets gebeurt. "Een zandbak past bij HMO. Wij houden van doen. We zijn maatschappelijke ondernemers en streven naar duurzame oplossingen in onze gebiedsontwikkelingen. Daarom is de zandbak ook gemaakt van natuurlijke materialen en hergebruiken we het zand", legt Han Wiendels uit. Kijk op: www.sandinthecity.nl