Afbeelding
Foto:

Opfriscursus voor seniore automobilisten in Almelo

ALMELO - Het verkeer is door de jaren heen steeds drukker geworden en ook de verkeersregels veranderen continu. Zeker voor automobilisten van 65 jaar ouder die al een tijdje hun rijbewijs op zak hebben is het verstandig om een opfriscursus te volgen.

Veilig Verkeer Nederland organiseert op vrijdag 19 juli en vrijdag 2 augustus twee bijeenkomsten om de kennis bij te spijkeren. Een voorlichter van VVN praat u bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Bijvoorbeeld de 'turborotonde', gebruik van spitsstroken, nieuwe belijningen en meer. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen.


De bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst is op vrijdag 19 juli van 10.30 tot 12.30 uur. De tweede bijeenkomst op vrijdag 2 augustus van 10.30 tot 12.30 uur. Deze worden gehouden in de bibliotheek aan Het Baken 3 in Almelo. U wordt op beide dagen verwacht bij deelname. De bijeenkomsten zijn informatief en er is geen examen of dergelijke. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor een eventuele praktijkrit in de eigen auto onder begeleiding. Hiervoor vraagt men dan wel een bijdrage van 15 euro.


Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan tot een week voor aanvang. Dit kan dan via steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van 'opfriscursus almelo'. Vermeld dan de naam, adresgegevens, geboortedatum en telefoonnummer. Bel voor informatie met: 0575 - 51 01 44