Schellevissen
Schellevissen Foto: Eigen foto

Bootje van de pastoor gaat weer varen

ALMELO - Zondag 30 juni is er weer een Cotton Club in het huis van Katoen en Nu. Dit keer met een nautisch tintje.

Vissersvrouwenkoor 'De Schellevissen' zorgt voor de muzikale omlijsting. 60 vrouwen, een dirigent en een combo zullen meerstemmige liederen over de zee ten gehore brengen. Het hele repertoire wordt gezongen in het Engels, Duits, Frans en Nederlands.
De pastoor komt tijdens deze Cotton Club het bootje 'Wilhelmina-Louise' zegenen. Het pastoorsbootje is vanaf 15 maart jl. officieel een Varend Monument onder nummer 3354 van het Register Varend Erfgoed Nederland. Direct na de restauratie, welke eind mei dit jaar was voltooid, is het bootje na een testvaart richting het huis van Katoen en Nu gekomen waar het deze zomer voor het publiek, als aanvulling op de expositie '(ge)zicht op de Almelose haven' zal worden tentoongesteld. Het bootje van Coen ten Heggeler zal deze middag door de pastoor worden gezegend als openingshandeling van dit tweede deel van de expositie. Bijzonder is dat vorige eigenaren van dit bootje zijn opgespoord en uitgenodigd voor deze middag. Er zijn al enkele toezeggingen.
Ook is er voor de volwassen bezoekers een proeverij van schippersbitter.

Cotton Club
Het concert in de Cotton Club is gratis bij te wonen en u krijgt een kopje koffie of thee aangeboden. Kom ook naar huis van Katoen & Nu aan het Marktplein 35 in Almelo op zondag 30 juni vanaf 14.30 uur. De toegang is natuurlijk gratis.
Er is geen zomerstop voor de Cotton Club! Ook in de zomer kunt u elke laatste zondag van de maand genieten van leuke muziek en activiteiten die aansluiten bij de expositie.