Afbeelding
Foto:

Verkeershinder N35 tussen Raalte en Wierden

TWENTE - Rijkswaterstaat voert in Twente de nodige verbeteringen uit aan het wegennet. Daardoor zullen automobilisten op de N35 tussen Raalte en Wierden vanaf 1 juli 6.00 de nodige hinder ondervinden.

Van maandag 1 juli 6.00 uur tot maandag 5 augustus 6.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de N35 en op de parallelwegen tussen Raalte en Wierden. In deze periode is steeds een deel van de N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio's Twente en Salland.

Omleidingen
De regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De omleidings- en adviesroutes zijn aangegeven op borden boven en naast de weg. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om eventuele incidenten snel te kunnen afhandelen.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat vervangt het asfalt door geluiddempend asfalt en plaatst glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en paaltjes in de berm om de rijbaanscheiding duidelijker te maken en te voorkomen dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Afsluitingen
Voor de werkzaamheden is afsluiting van de parallelwegen én hoofdrijbaan N35 tussen Mariënheem en Nijverdal noodzakelijk. Van maandag 1 juli 6.00 uur tot zaterdag 6 juli 6.00 uur is de zuidelijke parallelweg afgesloten. De noordelijke parallelweg is dicht van maandag 8 juli 6.00 uur tot zaterdag 13 juli 6.00 uur.
De N35 is vervolgens in beide richtingen afgesloten vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot de Grotestraat in Nijverdal van maandag 15 juli 6.00 uur tot maandag 5 augustus 6.00 uur.
De N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de Salland-Twentetunnel in Nijverdal volledig afgesloten in beide richtingen van maandag 22 juli 6.00 uur tot vrijdag 2 augustus 6.00 uur.
De N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de kruising met de N350 in beide richtingen afgesloten van maandag 22 juli 06.00 uur tot donderdag 25 juli 22.00 uur. De noord-zuid verbinding, de N347, vanaf en door Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen blijft beschikbaar.