Afbeelding
Foto:

Heracles Almelo versterkt zich met drie aanwinsten

ALMELO - De voorbereiding op het seizoen 2019/2020 is inmiddels in volle gang. Heracles Almelo presenteerde met Teun Bijleveld, Orestis Kiomourtzoglou en Navajo Bakboord drie kersverse selectiespelers voor aankomend seizoen.

De meest recente aanwinst is middenvelder Teun Bijleveld. De 21-jarige Bijleveld komt over van Ajax, nadat hij een groot deel van de jeugdopleiding van AZ had doorlopen. In twee jaar tijd speelde Bijleveld 55 officiƫle duels voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. Tevens speelde hij in meerdere nationale jeugdelftallen. Technisch manager Tim Gilissen is tevreden met het aantrekken van Bijleveld: "Teun heeft een goede opleiding gehad en de laatste jaren de nodige ervaring opgedaan in de tweede Divisie. Met zijn techniek en inzicht kan hij wat toevoegen aan ons middenveld." De transfer van Bijleveld betekent voor hem een weerzien met ex-Ajacied Navajo Bakboord, die in mei al een contract tekende bij Heracles Almelo. De twintigjarige rechtsback doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en speelde afgelopen seizoen 22 wedstrijden voor Jong Ajax.
Naast twee binnenlandse transfers, sloeg Heracles Almelo ook toe bij onze Oosterburen. Orestis Kiomourtzoglou kwam over van SpVgg Unterhaching, een ploeg die uitkomt in de 3. Bundesliga. Het afgelopen seizoen speelde de Grieks-Duitse middenvelder 27 officiƫle wedstrijden voor de Duitse club. De controlerende middenvelder brengt volgens Tim Gilissen onverzettelijkheid en inzicht met zich mee, en hiermee kan hij goed de balancerende rol in een team op zich nemen.