Afbeelding
Foto:

Vierde editie van Koetsentocht door Almelo vrijdag

ALMELO - Deze vrijdag staat de vierde editie van de Koetsentocht op het programma, onderdeel van de Almelose Ruiterdagen die nog tot en met 7 juli duren.

De tocht gaat naar goed gebruik weer door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze op de Koornmarkt ter hoogte van het Wetshuys. Het merendeel van de deelnemers heeft gekozen om hun authentieke koets mee te nemen met natuurlijk ook bijpassende kleding.


Succesvol onderdeel
Sinds het 50-jarige bestaan van de Ruiterdagen is een koetsentocht toegevoegd aan de Almelose Ruiterdagen. En dit met groot succes. En op het moment van dit schrijven zijn er voor deze editie al meer dan 15 koetsen die zich hebben aangemeld en dat aantal wordt veelal hoger als blijkt dat het mooi weer wordt op de dag van de tocht. De tocht start om 10.30 uur bij het oude Indiëterrein en gaat eigenlijk zo snel mogelijk de stad uit richting de Gravenallee en de Wateregge. Na een route door de prachtige natuur van Almelo gaat het via een stukje Tubbergen richting Zenderen, waar het fotomoment zal plaatsvinden bij het Klooster aldaar. Na een korte pauze gaan de deelnemers richting Bornerbroek, waar de koetsiers en hun meerijders door TMZ Theresiahof rond 12.30 uur een heerlijke lunch krijgen aangeboden.


Terugreis
Na de lunch gaat de tocht via een stuk van de doorbraak door het Nijreesbos Almelo weer in. Langs TMZ het Weggeler richting het centrum. Via de Hofkampstraat zullen zij de Grotestraat in komen, langs het Catharina Amalia Plein richting de Koornmarkt waar rond 14.00 uur de laatste pauze zal worden gehouden. Op het moment dat er vanuit het Twents Hippisch Centrum het teken komt dat de wedstrijd bijna ten einde is zal de tocht via de Grotestraat, Boddenstraat door een stukje oud Almelo naar het concoursterrein gaan, waar omstreeks 15.00 uur het defilé zal plaatsvinden en natuurlijk de prijsuitreiking van de mooiste aanspanning, het span met de mooiste gangen en de aanmoedigingsprijs. Kortom, een leuke tocht voor alle deelnemers, meerijders en toeschouwers.