Afbeelding
Foto:

Weer geslaagde Wiezoloop met parcoursrecord

WIERDEN - Afgelopen zaterdag genoot Wierden weer volop van de jaarlijkse Wiezoloop. Dit jaar was al weer de 21-ste editie van dit geslaagde hardloopfeest.

Wat de Wiezoloop tot een unieke toevoeging op de sportkalender maakt is het heel brede karakter van de loop. Van jong tot oud loopt mee, van recreanten tot professioneel lopers. Meelopen is belangrijker dan winnen, hoewel er ook dit jaar weer veel fanatiekelingen aan de start verschenen. Met zelfs een parcoursrecord.


Veel lopen
De Wiezoloop omvat een breed programma, beginnend bij de altijd gezellige Kids Run voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. ZIj liepen een rondje van 800 meter door het dorp. De oudere jeugd vanaf 16 jaar kon meelopen met de STN 2,5 kilometer. De meest populaire afstand was ook dit jaar weer de 5 kilometer, met als sponsor Waypoint. Vanwege de populariteit werd ook dit jaar een maximum van 1.000 deelnemers gehanteerd. Een perfecte afstand die zeker voor de beginnende lopers goed te doen was na de clinics die in het voorjaar gehouden zijn.


Marquette 10KM
De Marquette 10 kilometer is natuurlijk het kroonjuweel van de Wiezoloop, met deelnemers uit binnen- en buitenland. Vele toppers kwamen weer in actie op het mooie parcours. Aangemoedigd door de vele duizenden toeschouwers waardoor de loop een geweldige sfeer had. De tien kilometer staat bekend om de vaak snelle tijden die hier gelopen worden. Dit jaar was geen uitzondering; de Keniaan Geoffrey Koech won in een nieuw parcoursrecord de 21e editie van de Wiezoloop. Met 28.03 verbeterde hij het oude parcoursrecord met een tel. Bij de dames zegevierde de Ethiopische debutante Bone Cheluke met een tijd van 33.23. De Marquette tien kilometer werd voor het eerst gelopen met de inzet van een snelle pacemaker. In een bomvol Wierden met een recordaantal toeschouwers werden de wedstrijden gelopen onder zomerse omstandigheden bij een temperatuur van circa 24 graden. De organisatie kijkt terug op een geslaagde loop, mede dankzij de vele inzet van vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen.