Afbeelding
Foto:

Zilver en brons voor Judo Promotion Twente op NK

ALMELO - In de Jan Massinkhal in Nijmegen kwamen afgelopen weekend de judoka's van Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost in actie. Zij stegen boven zichzelf uit, met nette resultaten: een zilveren en bronzen medaille.

De dag begon met de teams tot 12 jaar. Het meisjesteam tot 12 jaar heeft als 'Beast from the East' Noura Hamad, Giulia Melisie, Tara Pot, Veerle Groot Wassink, Hanneke Plaggemars, Rana Gök, Elisa Melisie, Guusje Bekhuis en Roos Tillema. De dames komen net tekort: ze verliezen met 4-1 van Topjudo Amsterdam en van Judoclub Hercules (Limburg) met 3-2. Het jongensteam tot 12 jaar met als 'Beast from the East' Ruben Vaanderlng, Haotian Lei, Noud Karperien, Mees Franssens, Rens Loohuis, Storm Haveman, Vince Nijmeijer, Jordy Boer, Floris Swerink en Nigel Ankone. Ze treffen het niet met de loting: de eerste partij wordt verloren met 3-2 van Van Buel Sport (Zuid-Nederland). Dit team wordt later kampioen. In de herkansing treffen ze het combinatieteam Kings/Tan Ren Jitsu (Noord Nederland). Ook deze partij wordt met 3-2 verloren. Dit team eindigt later op de 3e plek.


Middagprogramma
's Middags kwamen de teams tot 15 jaar in actie. In het damesteam is Linda Hanstede de stabiele factor, samen met Jasmien Hamad, Noa Roesthuis, Puck van de Horst, Emi Zwak, Marith van Hierden, Linde Hanstede, Julia Dekker en Laura Bijker. Het damesteam tot 15 jaar start tegen de dames van Hercules (Limburg). Met 3-2 mogen de dames door naar de kwartfinale, waar hen het combinatieteam Essink/Haragei (Zuid-Nederland) wacht. Met 4-1 wordt dit team vrij eenvoudig uitgeschakeld, waarna ze het in de halve finale opnemen tegen Mahorokan/Slingerland (Zuid-Holland). Met 3-2 gaat deze wedstrijd en daarmee de finaleplek, verloren. In de kleine finale pakken zij brons. Bij de heren tot 15 jaar was het succes net iets beter. Het team van Jouke Snippe, Luuk Mannebeek, Yorben Peereboom, Hugo Hesselink, Luca Dikken, Ruben Wilbrink en Bryan Zijtveld pakte in de finale zilver in de strijd tegen het team van Mahorokan. De coaches zijn tevreden over de prestaties.