Afbeelding
Foto:

Een zeer geslaagde Plusavond

ALMELO - Op school doe je meer dan alleen vakken volgen. Dat is precies wat tientallen leerlingen van Canisius Almelo onlangs aan ouders, medeleerlingen en andere belangstellenden lieten zien.

Luuk en Louise uit klas 3 liepen het afgelopen schooljaar een maatschappelijke stage bij respectievelijk een zorginstelling en een kunstschool. Amber (3 vwo) volgde een cursus EHBO en de eersteklassers Noek, Noa en Fiep gaven zich op voor de Canisius Volleybalschool. Daarnaast spendeerden Mart en Sander uit 5 havo uren aan een werkstuk over Aerodynamica in de Formule waarbij ze hun eigen windtunnel bouwden. De leerlingen lieten zien met welke extra activiteiten (plusactiviteiten) zij het afgelopen schooljaar bezig zijn geweest. Dat gebeurde tijdens de eerste grote en drukbezochte Plusavond op de school: een avond die in onder meer in het leven is geroepen om leerlingen die plusactiviteiten doen in de etalage te zetten. Teamleider Mayke Clement: "En natuurlijk willen we op deze manier andere leerlingen - die nog geen extra activiteiten doen - enthousiasmeren om hiermee aan de slag te gaan."

Plusdocument
Op Canisius krijgen geslaagde leerlingen naast hun diploma een zogenaamd plusdocument mee. Het plusdocument is een verzamelstaat van wat de leerling heeft ondernomen op het gebied van de brede vorming. Het is bedoeld om de leerling in staat te stellen zo goed mogelijk de eigen brede vorming en talenten te tonen en te onderbouwen. Clément: "Leerlingen doen op school méér dan alleen vakken volgen. Een plusdocument maakt dat zichtbaar; het is een mooie aanvulling op je diploma en bovendien kunnen ook vervolgopleidingen hierin zien hoe je je hebt ontwikkeld."

Uitreiking awards
De feestelijke avond werd afgesloten met de uitreiking van de felbegeerde Canisius Awards: een prijs voor leerlingen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De volgende leerlingen ontvingen de Canisius Award 2019: Floris-Tijmen, Sabrina, Thomas, Tim en Tom.