sdr
sdr Foto:

Ontmoetingen bij Meet & Eat

ALMELO - Stichting Present Almelo hield afgelopen vrijdagavond 14 juni weer een geslaagde editie van Meet and Eat. Er deden tien gezinnen mee en een groep collega's van woningcorporatie Beter Wonen. Te gast waren 45 vluchtelingen en statushouders uit Syrië, Eritrea, Irak, Iran, Afghanistan, Turkije, Uganda, Guinee en Gambia. Er ontstonden mooie ontmoetingen en bijzondere gesprekken.

Een gezin toerde met de gasten in een fraaie oldtimer door Twente, terwijl een ander gezin besloot de vluchtelingen mee te nemen naar een restaurant. Anderen zaten lekker thuis aan de eettafel of in de tuin. De grootste groep vluchtelingen, dertien van allerlei nationaliteiten, schoof vrijdagavond aan voor een barbecue bij de groep collega's van woningcorporatie Beter Wonen. Ondanks de taalbarrière en cultuurverschillen was dat 'een topavond om nooit te vergeten', aldus de contactpersoon. Een voorbeeld voor andere activiteiten dus.


Wat is Meet & Eat?
Almelose burgers ontvangen vluchtelingen aan tafel en eten samen. Een gezellige en laagdrempelige manier om in contact te komen met vluchtelingen. Je kunt gastgezin zijn met je gezin, als vriendengroep, collega's of met je kerk of vereniging. Bij de aanmelding geef je aan hoeveel gasten je wilt of kunt ontvangen en of je overige wensen hebt. Present Almelo probeert dan een zo goed mogelijke match te maken en voorziet je vooraf van alle benodigde informatie. De ervaring leert dat er zo heel veel leuke contacten ontstaan en nieuwe inzichten in elkaars cultuur. Het is dan ook voor de vluchtelingen een mooi stukje integratie in de praktijk.


Doe mee
Wie ook zo'n gedenkwaardige ervaring wil hebben, kan zich nu al aanmelden voor de volgende Meet and Eat. Deze is op zaterdagavond 9 november. Voor meer informatie kunt u kijken op https://stichtingpresent.nl/almelo/meet-eat/