Afbeelding
Foto: Tessa Strijtveen

40 jaar Toneel Op Stelten!

ALMELO -Toneel Op Stelten is de Almelose vereniging voor kinderen, jeugd en jongeren. Met drie leeftijdsgroepen bieden we iedereen van 7 tot 21+ de kans om kennis te maken met theater, toneel en film. Het plezier in dit alles staat bij Toneel Op Stelten voorop. Glunderende gezichten op het toneel tijdens de voorstelling.

Vele vrijwilligers hebben met hun creativiteit en inzet invulling gegeven aan wat TOS nu is. Een levendige toneelvereniging voor jeugd uit alle lagen van de bevolking. Met een lage contributie en zonder auditie: iedereen kan mee doen. Sinds 1990 zijn we wekelijks te vinden in Theater Hof88. Inmiddels mogen we met trots ons 40 jarig bestaan vieren. Een mijlpaal! De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan de familievoorstelling Niños. Een prachtig verhaal met een actueel thema. Zeker in deze tijd waarin steeds meer weerstand komt tegen overproductie, plastic afval en grootmachten.

Het verhaal
Het woord niños betekent 'kinderen' in het Spaans. Een verhaal over afval en dreigende dictatuur, maar ook van doorzettingsvermogen en creativiteit. In de musical volgen we het verhaal van zwerfkinderen op een vuilnisbelt in Midden-Amerika. De niños worden weggejaagd door Maloso, de baas van een grote smartphone-fabriek. Maloso wil de fabriek uitbreiden en moet niets weten van zwakkeren in de samenleving ("Orde en netheid!"). Gelukkig zijn er ook mensen die zich bedenken en het gevaar inzien, zoals de burgemeester. En de niños zijn niet klein te krijgen... Van het afval maken de kinderen prachtige muziekinstrumenten, wat leidt tot een verrassende ontknoping.

Praktische informatie
De voorstelling is op zondag 23 juni om 14.30 uur, vrijdag 28 juni om 20.00 uur en zaterdag 6 juli om 14.30 uur te zien in Theater Hof 88 aan de Elisabethhof 4 in Almelo. Kaarten à 7 euro zijn te reserveren via info@toneelopstelten.nl. Tevens aan de kassa te koop vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling. Meer informatie op www.toneelopstelten.nl

Reünie
Ken of ben jij iemand die ooit lid is geweest van TOS? Op zaterdag 6 juli organiseren we een reünie! Vanaf 17.30 in de foyer van Hof 88. Toegang is 8 euro, inclusief buffet en drankje. Ideaal te combineren met de middagvoorstelling. Opgeven via mailadres hierboven.