Afbeelding
Foto:

Cliënten Estinea 'in gevangenis'

ALMELO - Cliënten van Estinea, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking in Twente en de Achterhoek, zijn afgelopen week op bezoek geweest bij de penitentiaire inrichting in Almelo.

Het bezoek werd gehouden in het kader van de nationale Prokkelstagedag. Prokkel betekend in dit geval een prikkelende ontmoeting tussen ondernemers en mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar werd deze activiteit voor de vierde keer gehouden.

Gouden Prokkel 2019
Vijf cliënten die ondersteuning krijgen van Estinea gingen op bezoek in de gevangenis, die bekend staat als De Karelskamp. Ze werden vergezeld door vijf begeleiders en docenten van Estinea en door vijf leerlingen van de opleiding Zorg en Welzijn van het Stedelijk Vakcollege Enschede. Voor hen was het een leerzame afsluiting van hun maatschappelijke stages. Vorige week werden in het hele land 'prokkelstages' gehouden. Het bezoek aan de gevangenis in Almelo is één van de meest in het oog springende. Deze is door een landelijke selectiecommissie dan ook genomineerd voor de Gouden Prokkel 2019.

Programma
"Er was door De Karelskamp een heel programma opgesteld", aldus Annemarie de Leon-Tijink, persoonlijk begeleider en leercoach LVB van Estinea. "Zo kregen we een rondleiding door de gevangenis en gingen we meewerken in de Fabriek". Dit is een productiebedrijf van PI Almelo, waar naast gedetineerden onder andere mensen met een beperking en langdurig werklozen uit de regio aan het werk zijn. Binnen de muren van De Fabriek maken ze gezamenlijk werk van hun re-integratie. De cliënten kwamen onder begeleiding ook in contact met de gedetineerden, wat voor beide groepen een leerzame ervaring was.