Foto: Chris Kalkman/RopaRun
Foto: Chris Kalkman/RopaRun Foto: Chris Kalkman

Gezellige doorkomst
van sportieve RopaRun

ALMELO - Het is een mooie traditie; de Almelose deelname aan de jaarlijkse RopaRun. Deze bijzondere loop- en fietsestafette werd afgelopen weekend weer gehouden, met zondag een gezellige doorkomst in Almelo.

De RopaRun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer met meerdere routes. De start was vanuit Parijs en Hamburg met als einddoel Rotterdam. Almelo was voor de Hamburg-route één van de doorkomstplaatsen - en er werd groots uitgepakt. Maar liefst 323 teams verschenen aan de start. Met de loop zamelen zij ruim 3.3 miljoen euro in voor maar liefst 111 verschillende doelen. Zo gaat een deel van de opbrengst naar Palliatieve Zorg Twente, diverse hospices en een groot aantal landelijke ziekenhuizen en ondersteunende organisaties voor mensen met uiteenlopende aandoeningen en hun naasten. In het verleden werden onder meer bijdrages verstrekt voor het Twentse Trivium Meulenbelt Zorg, de Ziekenhuis Groep Twente en diverse hospices.

Bruisend feest
Ook dit jaar werd de Almelose binnenstad omgetoverd tot een bruisend feest voor de deelnemende lopers en fietsers, hun ondersteuners en uiteraard de vele toeschouwers. zo werd de Gravenallee omgedoopt tot 'Laan der Bezinning', waar onder meer diverse toneelgroepen en muziek te vinden waren. De Doelenstraat werd omgedoopt tot GoedeDoelenstraat; hier zorgden de diverse zorginstellingen en een DJ voor veel vermaak. Op de Koornmarkt en het Amaliaplein was het ook goed toeven voor de fans van gezelligheid en muziek.

Mooie ontvangst
Sinds 2012 konden de teams ook gebruik maken van een verzorgingsplaats, 'Hotel Almelo'. Teams komen hier slapen, opfrissen bij de douches en toiletten en er was stroom geregeld. De afgelopen jaren maakten veel teams gebruik van deze mooie mogelijkheid.

Uitdagende tocht
Uiteraard waren ook diverse Almeloërs zelf te vinden onder de deelnemers. Zo waren ook de Almeloopers weer van de partij, waarbij de doorkomst in hun eigen stad het ware hoogtepunt was van de tocht. De organisatie mag dan ook weer terugkijken op een zeer geslaagde 28ste editie van de RopaRun, met dank aan de Almelose gastvrijheid.