Afbeelding
Foto:

Duo-expositie in Stadskerk De Bleek

ALMELO - Tot 3 september is in Stadskerk De Bleek de duo-expositie van Tine Welter en Elly Riep te zien.

De expositie is geopend elke zondag na de dienst vanaf 11.15 uur, op 13 juli en 24 augustus na de lezingen van 18 tot 19 uur en op zaterdag 6 juli en zaterdag 3 augustus tijdens de Open Deur van 14 tot 16 uur. U bent dan van harte welkom in Stadskerk De Bleek aan de Hofstraat 1 in Almelo.

Gedichtschilderijen
Als kind tekende Tine Welter al veel en als twintiger is ze begonnen met lessen in de aquareltechniek. Later volgde ze schrijfcursussen. Zowel in teksten als in schilderijen zijn ritme en dynamiek belangrijk. Dat is de overeenkomst tussen schrijven en schilderen. Haar gedichten gaan allemaal in meer of mindere mate over emoties die niet overal expliciet genoemd worden, maar nadrukkelijk wel aanwezig zijn.
In 2018 kwam zij op het idee om haar gedichten te voorzien van een schilderij, waarbij ze vooral een sfeerbeeld heeft neergezet. Een beeld dat het gedicht versterkt. De gebruikte verf is acryl, nieuw voor Tine. 'Het was een ontdekkingstocht naar wat het best werkt,' vertelt Tine, 'vandaar de variatie.'

Vlinderfoto's
Elly Kok-Riep is geboren en getogen in Delft en woont sinds 1975 in Vriezenveen. Haar eerste fototoestel kreeg ze toen ze 13 was. Fotografie is nog steeds één van haar vele hobby's en sinds een aantal jaren is ze lid van Fotoclub Wierden.
Haar interesse gaat uit naar het fotograferen in de natuur (bloemen, paddenstoelen, bomen, stranden), dieren (roofvogels, uilen, vlinders, olifanten) en mensen. Ze vindt het ook leuk om allerlei thema's te fotograferen, zoals allerlei vreemde vormen van bomen, allerlei markten in verschillende landen, hoe mensen hun was ophangen wereldwijd, hoofddeksels of handen- en voetenwerk.
De expositie in Stadskerk De Bleek is haar eerste. Er hangen ingelijste foto's van diverse vlinders, gemaakt in Nederland, Zuid-Afrika en Vietnam.

Afbeelding