Afbeelding
Foto:

Verstopt riool zorgt voor schade en kosten

WIERDEN - De gemeente Wierden wil het aantal verstoppingen in het riool terugdringen. In veel gemeenten nam het aantal verstoppingen de afgelopen jaren toe, met name door de populariteit van vochtige doekjes.

De gemeente roept inwoners op om goed na te denken wat ze door het riool of de gootsteen spoelen. Vochtig toiletpapier hoort nadrukkelijk NIET in het toilet. Er staat op veel verpakkingen dat dit wél kan, maar doe het niet. Uiteraard wil men graag de doekjes en toiletpapier verkopen, maar u zit uiteindelijk met de verstoppingen... Ook maandverband, tampons, condooms, frituurvet, jus of ander vet moet men niet door het toilet spoelen.


Kosten
Wanneer een riool verstopt raakt, lost de gemeente dit op. Maar: wanneer blijkt dat de verstopping duidelijk ontstaan is doordat u iets door het riool spoelt wat niet kan, stuurt de gemeente een gepeperde rekening. Deze kan oplopen van 200 tot zelfs 800 euro. Met name in de buitengebieden zijn de kosten vaak hoog voor het oplossen van verstoppingen. Wilt u weten wat niet door het riool mag? Kijk voor meer informatie op wierden.nl/riolering