Afbeelding
Foto:

Iets om te ontdekken: Bowls

ALMELO - Bowls is geen Bowling, maar een sport waar gespeeld wordt met een bal die lijkt op een "Edammer kaasje" met een gewicht aan een kant. Hiermee moet met een curve naar een jack, die op circa 25 meter ligt, worden gegooid. Het spel wordt gespeeld door teams meestal bestaande uit 3 personen.

De sport is groot in Engels sprekende gebieden en in Nederland zijn het veel senioren die de sport beoefenen. Maar de sport is niet alleen voor senioren, want dit voorjaar werd een 13-jarige uit Oldenzaal Nederlands kampioen. Oost Nederland is een actieve regio voor de NIOBB (Nederlandse In-Outdoor Bowls Bond). Er wordt hier al jaren een indoor competitie gespeeld en dit jaar voor het eerst een outdoor competitie op de baan van de Enschedese Bowls club.

Actief blijven
Het is bekend dat beweging en contact erg belangrijk zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van senioren. Aangezien deze sport fysiek nauwelijks kracht kost, is Bowls uitermate geschikt voor iedereen die actief wil blijven. Zelfs een lichte handicap hoeft geen probleem te zijn. Bowls vereist inzicht, tactiek en concentratie van de spelers. Er wordt gespeeld op een veld van 30 bij 4 meter. Indoor wordt er in de tennishal op de Schelfhorst gespeeld en outdoor in Enschede en er is geen zomer- of winterstop. Zijn de kinderen met vakantie? Voor activiteit en een praatje is Bowls Club Almelo paraat.

Uitnodiging
Op vrijdag wordt er gespeeld in de tennishal op de Schelfhorst (achter PH) van 10.30 tot 12.30 uur. Kom kijken of meedoen. Er zijn geen verplichtingen!