Afbeelding
Foto:

Het Rembrandt Fiësta komt er weer aan

ALMELO - Het multiculturele festival Rembrandt Fiësta is niet meer weg te denken. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni wordt voor de achttiende keer op de evenementenweide aan de Rembrandtlaan gehouden en ook dit keer heeft de organisatie weer een programma om van te genieten voor jong en oud samengesteld.

Het festival biedt een diversiteit aan culturen. Het festival is dé kans om anderen te ontmoeten, kennis te maken met producten, kleding, gebruiksvoorwerpen, hapjes en muziek en dans van andere culturen. Het programma begint op vrijdagmiddag om 16.00 uur met vliegeren voor kinderen en vanaf 19.00 uur wordt het vliegeren overgenomen door Powerkiting Zuid & Oost met een demonstratie moderne vliegers.

Programma zaterdag
De zaterdag is traditioneel de dag waarop culturen zich presenteren. Op het podium zal onder andere Nusodia te zien. Nusodia is een uit Afrika afkomstige groep aangevuld met Europese musici. Nusodia speelt funky afrobeat op originele West-Afrikaanse instrumenten. De oprichter Issa Zina is danser en percussionist en komt uit Burkina Fasso. Nusodia is ontstaan in 2011 in Amsterdam, toen negen artiesten van verschillende achtergronden (Senegal, Guinee, Burkina Faso, Nederland en Polen) hun talenten bundelden en zo een muzikale brug sloegen tussen de verschillende culturen. Deze groep wil hun optreden combineren met een workshop West-Afrikaanse dans.
Uit Duitsland komt de groep Die Neuen Oberkrainer. Deze groep bestaat uit zes personen en brengt de originele Oberkrainer Volksmusik.
De kinderen van de Poolse school uit Enschede, Abecadlo, zullen de Poolse volksdans Mazur presenteren in klederdracht.
De Turkse dansgroep Zeybeck is na een aantal jaren ook weer aanwezig op het podium van het Rembrandt Fiësta en toont kenmerkende dansen uit de Turkse cultuur.
Voor de kinderen is er een grote kinderhoek, waarvan het programma is samengesteld door studenten van het ROC van Twente (ROCConnect). Zo kunnen kinderen haarstokjes maken, stenen schilderen en kleuren. Natuurlijk kunnen de kinderen ook geschminkt worden.

Culinair genieten
Naast de presentatie via dans en muziek zullen er ook weer diverse kramen aanwezig zijn met onder meer gerechten uit Marokko, Turkije, Gambia en de Molukken. Uit die culturen worden ook traditionele kleding getoond.