Afbeelding
Foto:

Kunstenaar gaat schilderen tijdens Roparun

ENTER/WIERDEN - Niels Verbruggen is een kunstenaar uit Enter en hij gaat een megagroot schilderij maken op het dorpsplein. Hij doet dit op 9 juni tijdens de doorkomst van meer dan 100 teams die deelnemen aan de Roparun. Zij starten in Hamburg en gaan via onder andere Enter naar de eindbestemming Rotterdam.

Het schilderij, met een afmeting van 4,80 bij 1,20 meter wordt een abstract en heel herkenbaar schilderij in drie kleuren, zoals een bekende Nederlandse kunstenaar werkte. Niels treedt hiermee in de voetsporen van zijn overgrootvader Karel Verbruggen, die rond 1900 een heel bekend straatschilder was, zoals de afbeelding van een krantenknipsel van rond 1900 ook laat zien. Niels Verbruggen verleent graag zijn medewerking aan dit bijzondere evenement, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de "Stichting Roparun". Het 'welkom team Wierden-Enter' is zeer blij met de medewerking van Niels. Het publiek kan dan getuige zijn van het maken van een uniek schilderij. Hierop kan natuurlijk vooraf en tijdens de dag zelf geboden worden. Het schilderij zal worden voorzien van de handtekeningen van de aanwezige burgemeesters en de volledige deelnemende ploeg uit de gemeente Wierden. Als organisatie gaan wij proberen doelen te verwezenlijken voor de hospice in Rijssen.

Niels heeft zijn eigen vader verzorgd in de laatste weken van zijn leven. Zou er toentertijd meer bekendheid zijn geweest betreffende een hospice dan was het voor zijn vader en voor hem zeker een juiste oplossing geweest. Hij vindt het dan ook prachtig dat de hospice Rijssen is uitgekozen als het goede doel voor het team Wierden- Enter. Niels: "De zin 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven' maakt heel duidelijk waarom ik hieraan meewerk."

Afbeelding