Afbeelding
Foto:

Heracles Almelo contracteert Navajo Bakboord

ALMELO - Vorige week maakte Heracles Almelo de transfer van Navajo Bakboord wereldkundig. De 20-jarige rechtsback tekent een verbintenis voor twee seizoenen met de optie voor een extra jaar.

De in Amsterdam geboren Bakboord komt over van Ajax. Navajo Bakboord maakte zijn minuten dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax. Hij speelde dit seizoen 22 wedstrijden in de eerste divisie, waarvan 18 in de basis. De rechtsbenige verdediger maakte in 2017 zijn debuut in het betaalde voetbal nadat hij de hele jeugdopleiding van Ajax had doorlopen. Bakboord is tevens jeugdinternational van Nederland.
“Ik denk dat ik er klaar voor ben om een stap omhoog te maken”, vertelt Bakboord na het tekenen van zijn contract. “Het lijkt mij een mooie uitdaging om in de Eredivisie te spelen. Ik wil stappen maken en laten zien wie Navajo Bakboord is.” Ook Tim Gilissen, technisch manager van Heracles Almelo is te spreken over de nieuwe rechtsback, die de concurrentiestrijd met veteraan Tim Breukers moet aan gaan. “We hebben Navajo dit seizoen intensief gevolgd”, aldus Gilissen. “Hij voldoet aan het profiel dat we zochten en past bij onze manier van spelen. Navajo is een jonge jongen met de potentie om door te groeien.”