Afbeelding
Foto:

Garnalensoep van Sota en de kus van Kwame

ALMELO - In het Huis van Katoen en Nu staat eens per maand Heracles Almelo Tafelproat op het programma. De regie ligt in handen van Ouderen Vereniging Almelo (OVA). Bedoeling van het geheel is om in een kleinschalig, gezellig samenzijn mooie verhalen te delen. Deze verhalen komen met name van de hoofdgast, maar ook de bezoekers kunnen naast het aandragen van vragen ook zelf met aanvullende verhalen komen.

Heden en verleden komen aan bod. Onderwerpen lopen bijzonder uiteen, maar steeds komt men weer terug bij het centrale thema; Heracles Almelo. Inmiddels zijn er twee edities achter de rug. Gedurende de tweede editie was voormalig verzorger Willem Hoevers gast. Hoevers heeft een interessant verhaal met prachtige bruggetjes naar stichting Kans voor een Kind waar hij mede-oprichter van is en het ROC van Twente waar hij nog altijd een actieve rol heeft.
Hoevers begon zijn verhaal met de oprichting van Kans voor een Kind en wat zijn beweegredenen zijn geweest om deze stichting in het leven te roepen. Met zijn verhaal wist hij de aanwezigen te boeien, maar na verloop van tijd en vele vragen over de benefietavond en wensvervullingen vond Willem het tijd om over te schakelen naar Heracles Almelo. “Over Kans voor een Kind kan ik anders uren blijven praten. Over Heracles trouwens ook”, aldus Hoevers.
En dat dit geen loze woorden waren, bleek al snel. Hoevers strooide met anekdotes over zijn tijd als verzorger. Mooie verhalen had hij met name over de buitenlandse jongens. Spelers die hem toch zagen als een vertrouwensfiguur. Zo was er de altijd goedlachse Kwame Quansah die er de gewoonte van maakte om een doelpunt te vieren middels een kus op het kale hoofd van Hoevers. Ook Sota Hirayama was een speler die een bijzonder plekje in het hart van Hoevers had. De Japanse spits sprak enkel Japans en Hoevers probeerde er met een zakwoordenboekje Nederlands-Japans maar het beste van te maken. Zo bleek het een Japans gebruik te zijn dat je een tweede bord eten nam als het goed smaakte. Hirayama deed dat bij Hoevers thuis niet, waarop een bekende van Hoevers besloot eens een goede pan Garnalensoep te maken. Naar verluidt heeft Hirayama de hele pan in zijn eentje verorberd.

Een volgende editie van Heracles Almelo Tafelproat staat voor 24 juni op het programma.