Afbeelding
Foto:

Fietsen als een profrenner tijdens Dikke Banden Race

ALMELO - Ze komen uit de hele regio; de deelnemers van de populaire Decathlon Dikke Banden Race. Voorafgaand aan de 37e editie van de Profronde van Almelo op vrijdag 30 augustus, is het parcours ook dit jaar weer eerst voor de jongste fietsliefhebbers.

De Decathlon Dikke Banden Race is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot succes. Veel kinderen reden al mee op hun eigen fiets. Meedoen is heel makkelijk; je hoeft alleen maar een fiets met dikke banden (dus geen racefiets) mee te nemen. Deelname is gratis. Kinderen die geen helm hebben, kunnen er een lenen. De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdscategorieën. Opa's, oma's, ouders, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte uitgenodigd om jonge fietsers aan te moedigen.
Publiek kan na de Decathlon Dikke Banden Race gewoon blijven, want dan rijdt de reclamekaravaan het parcours op. Vanuit de deelnemende voertuigen worden cadeautjes en snoepjes gegooid naar het publiek langs de kant.

Prijzen
Winnaars ontvangen een mooie beker, felicitaties van de rondemiss en maken een ritje in een cabriolet over het wielerparcours. Alle kinderen uit Almelo en omgeving mogen deelnemen. Alleen de kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen meedoen voor een beker en meedingen naar een finaleplaats in de landelijke Decathlon Dikke Banden Race.
Deelnemers kunnen zich tot één dag voor de start inschrijven. Dat kan via de website www.profrondealmelo.nl. Later aanmelden kan wel, maar dan wordt je naam niet meer gepubliceerd op de deelnemerslijst.