Afbeelding
Foto:

Nieuwe MBO Award voor studenten logistiek en techniek

ALMELO - Mbo-studenten leveren een belangrijke bijdrage aan een goede toekomst van de Twentse economie. Om ondernemerschap en talent onder studenten te stimuleren en te belonen reikt de gemeente Almelo dit jaar voor het eerst drie Almelo MBO Awards uit aan studenten uit de logistieke en technische sector. Dat gebeurt tijdens het Vier het Vakmanschap evenement van ROC van Twente op dinsdag 25 juni in Enschede.

Tijdens Vier het Vakmanschap zet ROC van Twente makers en doeners in Twente in de schijnwerpers. Arjen Maathuis, wethouder Mbo-onderwijs, reikt tijdens deze avond de Almelo MBO Award uit aan studenten die zich onderscheiden in de technische of logistieke sector, en die hun opleiding volgen op een Almelose vestiging van ROC van Twente. De winnaars mogen ieder een bedrag van €1.000,- investeren in hun opleiding, een aanvullende studie of cursus. "Mbo'ers dragen in belangrijke mate bij aan innovatieve en praktijkgerichte oplossingen waar bedrijven in onze stad van profiteren", stelt wethouder Maathuis. "Als gemeente willen we die talenten stimuleren, zichtbaarder maken en tegelijk verbinden aan Almelo."
Met de prijs wil de gemeente laten zien dat Almelo een echte mbo-stad is voor talenten: een garantie voor een goede toekomst van de Twentse economie. ROC van Twente verbindt innovatie, vakmanschap en technologie en levert uitstekende en vakkundige professionals. Maathuis: "ROC van Twente is onmisbaar in onze stad: het brengt goede talenten voort waar het bedrijfsleven om zit te springen. Willen we de gezonde economische groei die we nu zien vasthouden, dan moeten we samen met ondernemers volop investeren in onderwijs."