Afbeelding
Foto:

Een feestelijke Zwem4Daagse

ALMELO - Van 18 tot en met 21 juni organiseert Sportbedrijf Almelo, in samenwerking met Z&PV de Veene, de 46e editie van de Almelose Zwem4Daagse. Het evenement vindt plaats bij zwembad Het Sportpark in Almelo. Inschrijven is mogelijk tot en met 19 juni 2019.

De Zwem4Daagse is een evenement voor jong en oud. Je ziet gezinnen zwemmen, maar ook oma's en opa's met hun kleinkinderen; voor iedereen is het mogelijk op zijn of haar eigen tempo de benodigde baantjes te komen zwemmen. Om dit familiegevoel te bevorderen, is het dit jaar ook mogelijk om in de ochtenden te zwemmen. Er kan van 7.00 tot 10.00 uur in het binnen- en buitenbad gezwommen worden en 's avonds kan men van 15.00 tot 19.00 uur komen zwemmen.

Randprogramma
Sportbedrijf Almelo organiseert naast het baantjeszwemmen ook een sportief randprogramma en elke avond krijgen de deelnemers een kleine versnapering aangeboden. Het buitenbad van het Sportpark Almelo vormt het strijdtoneel voor de Almelose Kampioenschappen. Elke avond vindt er een Almeloos Kampioenschap plaats; van glijbaan glijden tot stoepkrijten. Ook kunnen deelnemers hun culinaire kunsten laten zien tijdens Heel Almelo Bakt.

Midzomer Medaille Feest
De laatste dag van de Zwem4Daagse valt dit jaar samen met de langste dag van het jaar en wordt dan ook feestelijk afgesloten met een Midzomer Medaille Feest. Om 10.00 uur 's ochtends wordt er een picknick georganiseerd, waarbij de medailles worden uitgereikt. Vanaf 15.00 uur barst het Midzomer Medaille feest los met muziek en feestelijke activiteiten.

50 jaar Zwem4Daagse
De Zwem4Daagse viert dit jaar landelijk haar 50-jarig jubileum. In 1970 nam Ruud van Feggelen, voormalige waterpolo-international en destijds bedrijfsleider van het Borgelerbad in Deventer, het initiatief om een Zwem4daagse te organiseren. De Zwem4Daagse bleek zo'n groot succes te zijn, dat Almelo hier vier jaar later op aansloot met de Almelose Zwem4Daagse. En nu, 50 jaar later, is de Zwem4Daagse nog steeds een populair evenement. Dit jaar zwemt er zelfs een deelneemster voor de 30e keer mee!

Online inschrijven
Kijk voor meer informatie over de Zwem4Daagse op www.sportbedrijfalmelo.nl/zwem4daagse en schrijf gemakkelijk en snel online in via www.sportbedrijfalmelo.nl/tickets. De kosten voor de Zwem4Daagse bedragen € 7,- in de voorverkoop en € 9,- tijdens het evenement. Abonnementhouders kunnen dit jaar voor € 5,- meedoen aan de Zwem4Daagse.