Afbeelding
Foto:

Zone.college heeft het zilveren certificaat Eco-schools ontvangen

ALMELO - Vorig jaar ontvingen de leerlingen al het bronzen certificaat. Door grote inzet om de school nog duurzamer te maken, kregen ze van wethouder Van Mierlo het zilveren certificaat uitgereikt op 29 mei.

Zilver haal je niet zomaar. Zone.college heeft een speciaal team samengesteld, de Eco Hunters. Het team bestaat uit leerlingen en docenten die verschillende acties ondernemen om de school duurzamer te maken en de leerlingen bewust te laten worden. Zo hebben de eco-hunters, tweede- en derdejaars leerlingen een lezing van André Kuipers bezocht, is er actie gevoerd om afval te scheiden, is de warme-truien-dag geïntroduceerd en is het schoolterrein rookvrij geworden. En dat heeft gewerkt! Zone.college is duurzamer geworden en heeft als enige school in Twente een zilveren certificaat. Vorig jaar het bronzen certificaat, dit jaar zilver en volgend jaar willen de groene vlag behalen. Dan is Zone.college een echte eco-school.

Zone.college
Zone.college is de nieuwe naam voor AOC Oost en De Groene Welle. Het Zone.college werkt aan groots groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland. Vooruitstrevend beroepsonderwijs dat nog beter aansluit bij de beroepspraktijk en waarbij het bedrijfsleven nauw betrokken is. Zo wordt onderwijs leerzamer voor leerlingen en studenten en hebben medewerkers een interessanter perspectief. Groots Groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland; daar werken we aan.

Certificering
Eco-Schools is een keurmerk dat aangeeft dat een school zich steeds verder wil ontwikkelen als duurzame school, doorlopend bezig is om duurzaamheid in alle aspecten van de school te integreren en hier steeds meer mensen bij betrekken, zowel binnen als buiten de school. Meer informatie op www.eco-schools.nl/over-eco-schools/certificering
Foto: directeur André Hoeben en leerlingenraad voorzitter Stefan de Jong.