Afbeelding
Foto:

Studenten ROC verdiepen zich in brandveilige materialen

TWENTE - Brand is ondanks alle veiligheidsmaatregelen nog steeds een reƫel risico. Zo zijn er jaarlijks iets meer dan 100.000 woningbranden, waarvan zo'n 50 met fatale afloop. Het gebruik van brandwerende materialen kan veel helpen om schade en leed te voorkomen.

Afgelopen week gingen studenten van het ROC van Twente aan de slag met dit thema. Het ging om studenten van de opleiding Middenkader Bouw niveau 4. In het kader van de keuzemodule brandveiligheid kregen zij uitleg over het aanbrengen van brandwerende materialen en het testen van de effecten van deze materialen. Dit werd gehouden bij de Twente Safety Campus in Enschede. Naast de studenten van het ROC waren ook diverse andere bedrijven en brancheorganisaties betrokken bij deze bijzondere excursie. Het ROC van Twente hecht grote waarde aan de samenwerking met bedrijven om zo tot de beste kennisoverdracht te komen.

Belangrijke kennis
Ook de Brandweer Twente ziet een grote toegevoegde waarde, zo benadrukt Laurens Welberg: "Door het integreren van het keuzedeel brandveiligheid doen de studenten kennis op over brand, brandgedrag en brandpreventieve maatregelen. Deze kennis kunnen de studenten in de toekomst toepassen bij het ontwerp en bouwen van objecten. Dat komt de bouw ten goede".