Afbeelding
Foto:

Inzameling Team Lana

NIJVERDAL - Een jaar geleden werd Lana geboren, de dochter van Bianca en Jeroen Sanderman. Toen het kleine meisje elf weken oud was, hebben ze een Neuroblastoom bij haar ontdekt. Neuroblastoom is een zeldzame en aangeboren kwaadaardige vorm van kinderkanker, dat jaarlijks 1 op de 100.000 kinderen treft.

Susan (13), het jongere zusje van Bianca, heeft daarom besloten om zich in te zetten voor het goede doel. "Anderhalve maand geleden was ik samen met mijn vriendin Carlijn op bezoek bij mijn zus en Lana. We hadden het erover op welke manier we nog extra geld konden inzamelen voor het goede doel. Samen met Carlijn kwamen we toen op het idee om een avond en nacht te organiseren met onze klasgenoten van middelbare school De Passie in Wierden en daarmee geld in te zamelen," vertelt Susan trots.

Medewerking
"Wij zijn direct naar onze leraar Jacobi gegaan en hebben hem uitgelegd wat ons idee was. Normaal werkt de school hier niet aan mee, maar de leraar vond het een bijzonder initiatief en wilde daarom graag meewerken," vertelt Susan. Vervolgens hebben de jonge meiden gezamenlijk contact opgenomen met de Plus en COOP om te vragen of zij het initiatief wilden sponsoren, wat ze voor elkaar hebben gekregen met hun bijzondere verhaal. Sutacelot heeft voor de avond speciale t-shirts gedrukt voor Susan, Carlijn en Lana.

Opening
Om half zeven is de avond officieel geopend door Susan, Carlijn en de kleine Lana, waarna de cheque aan Bianca en Jeroen is overhandigd. "Wij zijn enorm trots op het binnengehaalde bedrag van €1.161,57. Dit hadden wij echt nooit verwacht!" voegt Susan aan haar verhaal toe. Na het overhandigen van de cheque is de avond van start gegaan met een escape room, die gemaakt was door een leraar. "Dit was een moeilijke escape room, we zijn er helaas niet op tijd uitgekomen," grinnikt Susan. "Verder heeft de neef van Carlijn een enge spooktocht door de school georganiseerd." De leerlingen zijn de gehele nacht wakker gebleven. Op de vraag of er niemand in slaap was gevallen begon Susan te lachen: "Iedereen, behalve één klasgenoot. Maar die hebben we direct wakker gemaakt met allemaal toeters!" Om half negen zijn de leerlingen weer opgehaald na een fantastische nacht!

Mont Ventoux
Bianca en Jeroen, de ouders van Lana, gaan samen met goede vrienden Cindy en William de Mont Ventoux beklimmen. Het beklimmen van de Mont Ventoux is een sportieve strijd, welke symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Hiermee zamelen ze geld in voor de Kankerbestrijding en de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker).

Doneren
Wil jij ook geld doneren? Dat kan door geld te doneren op www.grootverzettegenkanker.nl op team Beau-Lana!