Afbeelding
Foto:

Tour du ALS

ENSCHEDE - De strijd tegen ALS is nog niet gestreden. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen naar het ontstaan van de ziekte en te zoeken naar een remedie. Met de Tour du ALS wordt er geld ingezameld voor dat doel. Ook Auping doet mee met de Tour de ALS.

Twee jaar geleden wilden twee accountmanagers van Auping Plaza iets gaan doen voor een goed doel. Door een medewerker werd voorgesteld om mee te doen met Tour du ALS. Niet vreemd wetende dat de vader van deze medewerker door de ziekte ALS was overleden. Dat jaar gingen 18 medewerkers van Auping Plaza de uitdaging aan en beklommen zij de Mont Ventoux.

Op herhaling
Op 29 mei gaat de achtste editie van Tour du ALS van start. Weer wordt er door ALS-patiënten, familie, vrienden en iedereen die iets wil doen tegen de ziekte ALS gezamenlijk gestart met het beklimmen van de Mont Ventoux. Het principe is heel eenvoudig: iedereen kan meedoen met het beklimmen van de Mont Ventoux. Dit kan wandelend, hardlopend of fietsend, dus zowel de getrainde sporter als de iets minder sportieve persoon heeft de mogelijkheid om deel te nemen. Hoe vaak de berg beklommen wordt, is niet van belang. Maar menigeen heeft als streven toch zo vaak mogelijk de klim te kunnen maken. Er is echter wel een voorwaarden: elke deelnemer moet een bedrag van € 1500,- ophalen door sponsoring. Ook Auping is dit jaar weer van de partij.
Auping heeft het dit jaar nog groter aangepakt. Niet alleen de medewerkers van Auping Plaza, maar iedereen die op enigerlei wijze verbonden is met Auping is uitgenodigd om deel te nemen. Team Auping bestaat dan ook uit medewerkers van Auping, dealers van Auping en zelfs toeleveranciers. Het is met 50 deelnemers het grootste team dat meedoet met Tour du ALS en als team hebben ze al ruim € 100.000,- bij elkaar gebracht. Alle deelnemers gezamenlijk hebben inmiddels al meer dan 1 miljoen euro opgehaald. Een recordopbrengst!
Ook Addie Becker van team Auping gaat voor een nieuw record. Wist hij als één van de weinigen twee jaar geleden nog drie maal de Mont Ventoux te beklimmen op zijn racefiets, dit jaar is zijn streven om de klim vier keer te maken als de omstandigheden het toelaten.

Wat is ALS?
De afkorting ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose en het is een ziekte aan het zenuw- spierstelsel waarbij boodschappen vanuit de hersenen de spieren niet meer bereiken. Eén voor één zullen spieren uitvallen, waardoor een patiënt met ALS steeds minder zelf kan en steeds hulpbehoevender wordt. Uiteindelijk zal een ALS-patiënt overlijden en meestal is dit door uitval van de ademhalingsspieren. In Nederland zijn ongeveer 1500 ALS-patiënten en elk jaar komen daar ongeveer 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er zo'n 500 patiënten. Over de oorzaak van ALS is thans nog weinig bekend. Zolang de oorzaak niet bekend is, is er ook nog geen genezing mogelijk. En dat betekent dat de ziekte dodelijk blijft en dat ALS-patiënten gemiddeld na drie tot vijf jaar na de eerste klachten komen te overlijden.

De strijd tegen ALS steunen? Sponsor de deelnemers via www.tourduals.nl of via de QR-code.

Afbeelding