Afbeelding
Foto:

Douche-toilet populairder

TWENTE - Het douche-toilet is bezig met een ware opmars in Nederland. Waar eerder nog wat lacherig gedaan werd over de veelal Japanse toiletten met hun douche-functionaliteit, rustgevende geluidjes en verwarmde toiletbrillen, zien tegenwoordig steeds meer mensen best zo'n stukje luxe zitten.

De porseleinen troon mag tegenwoordig best wel meer doen dan alleen doorspoelen. In Nederland zijn we doorgaans gewend om alleen toiletpapier te gebruiken voor onze boodschappen, maar wereldwijd is spoelen met water eigenlijk de standaard.

Breder aanbod
Waar de toiletten met ingebouwde douche eerder vooral een specialistische aangelegenheid waren zien we ze tegenwoordig bij meer en meer badkamerwinkels in het assortiment verschijnen. De klant schroomt zich niet meer om te vragen naar het product en, zo leert de ervaring, wie het eenmaal zélf ervaren heeft, wil al snel niet meer anders. De hypermoderne toiletten zijn dan ook ver verwijderd van de oude bidets.

Luxe
De voordelen van het douche-toilet zijn legio. Zo waren ze eerder al populair bij mensen die een beperkte mobiliteit hebben aan hand en arm, maar tegenwoordig zien winkels dat ook echt het stukje luxe mensen over weet te halen. Het schoonspoelen met water en droogblazen zorgt niet alleen voor een schoner gevoel na toiletbezoek, het is ook nog eens milder voor het lichaam én spaart vele meters toiletpapier uit per week. Een veelgehoorde opmerking is dat zo'n toilet veel meer water en elektriciteit zou verbruiken, maar de ervaring leert dat de kosten rond de 3 euro per maand zitten voor een gemiddeld huishouden. Valt dus best mee.