Afbeelding
Foto:

Samen eten met vluchtelingen

ALMELO - Stichting Present Almelo houdt vrijdag 14 juni van 17.30 tot 21.00 de zevende editie van 'Meet Eat'. Almeloërs eten dan thuis samen met vluchtelingen. 'Een mooie en laagdrempelige manier om nieuwkomers welkom te heten en ze kennis te laten maken met onze cultuur en gewoontes', weet Alie Dijkstra van Present uit ervaring.

Deelnemers melden zich aan als groep, zoals een gezin, echtpaar, buren, jongerengroep, vrienden, sportclub of kerkelijke kring. Ze worden op basis van opgegeven voorkeuren gematcht aan vluchtelingen en statushouders. Present Almelo gelooft dat inburgering van twee kanten moet komen. Daar wil de stichting aan bijdragen door op een laagdrempelige manier ontmoetingen en verbindingen te creëren. Voor vluchtelingen is Meet Eat waardevol, omdat zij ervaren dat er mensen in het 'nieuwe, onbekende' land zijn die hun zien staan. Ze leggen nieuwe contacten en krijgen iets mee van de Nederlandse taal en cultuur. Voor inwoners van Almelo en omstreken zijn de ontmoetingen ook bijzonder en verrijkend, omdat ze kennismaken met nieuwe culturen.

"Wij wilden onze gasten gewoon een fijne, gezellige tijd geven, maar er ontstonden erg mooie gesprekken', vertelde een deelnemer aan de laatste editie van Meet Eat. Alie Dijkstra van Present Almelo: 'Bijna alle deelnemers komen enthousiast terug. Nederlanders vinden de openheid van de vluchtelingen vaak heel bijzonder. En de vluchtelingen waarderen de gastvrijheid en de vriendelijkheid enorm.'

Voor meer info en aanmelding: www.presentalmelo.nl/vluchtelingen. De laatste Meet Eat van 2019 is op zaterdag 9 november. Telefonisch aanmelden kan uiterlijk 3 juni bij Alie Dijkstra, tel. 06-14294984.