Afbeelding
Foto:

Mantelzorgen met een vleugje ondersteuning

ALMELO - Waar lopen mantelzorgers tegenaan tijdens de verzorging van hun partner? Welke ondersteuning is nodig? En hoe kunnen we elkaar helpen? Op vrijdag 24 mei 2019 van 13.30 tot 16.30 uur organiseert ZorgAccent de bijeenkomst Mantelzorgen met en vleugje ondersteuning in Hof 88 in Almelo.

Twee ervaren mantelzorgers vertellen hun verhaal en geven aan wat je het beste kan doen om met praktische tips het mantelzorgen plezieriger te maken. Muziek speelt daarbij een belangrijke rol en geeft een goed gevoel en vrolijkheid. Laat u informeren en inspireren!


Mantelzorger der liefde
Ingrid is ruim 12 jaar mantelzorger van haar moeder die dementie heeft. Ingrid heeft gemerkt dat het mantelzorger zijn vaak wordt onderschat. Er is meer behoefte om kennis te vergroten en draagkracht te creƫren om het zorgen makkelijker en leuker te maken. Ze heeft een boek geschreven Mantelzorgen der liefde: Met praktische tips wat je als mantelzorger niet moet doen en wat je beter wel kan doen om het goed vol te houden als mantelzorger.


Muziekgeluk
Ignar Nap is mantelzorger en muziekdocent. Hij weet als geen ander wat muziek met iemand kan doen. Of je nu jong of oud bent muziek geeft een goed gevoel en vrolijkheid bij veel mensen. Ignar neemt u letterlijk en figuurlijk mee in de muziekwereld om beter contact te maken met anderen. Met de juiste muziek wordt zorgen makkelijker en vrolijke


Aanmelden
Via ZorgAccent PLUS: plus@zorgaccent.nl of rechtstreeks bellen met 0546 837296 of 837292 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur kan er aangemeld worden. Bent u niet in de gelegenheid op eigen gelegenheid te komen of vervoer te regelen, maak dan gebruik van het project ANWB Automaatje. Informatie te verkrijgen via de Welzijnsorganisaties en uiterlijk 2 dagen van te voren aanvragen. Almelo Sociaal, ZorgSaam Twenterand en Stichting De Welle.

Voor meer informatie en prijzen bijeenkomst zie onze website: www.zorgaccent.nl/genietenmeteenvleugjezorg