Afbeelding
Foto:

Verkeershinder bij de Bornsestraat

ALMELO - Zowel fietsers, voetgangers als automobilisten zullen de komende tijd enige hinder ondervinden rondom de wegwerkzaamheden aan de Bornsestraat van de Oude Veemarkt tot het Van Dronkelaarplein.

De Bornsestraat zal na het weekend, op 20 mei, op dit stuk worden afgesloten voor de aanleg van een nieuw riool. Naar verwachting is de weg weer open voor verkeer vanaf vrijdag 26 juli. Tijdens deze periode kunnen voetgangers en fietsers zonder al te veel moeite via de stoep hun weg vervolgen. Het wegverkeer zal echter meer hinder ondervinden aan de wegopbreking. Er zijn omleidingen, zowel om de stad in te komen als te verlaten. Wie vanaf het centrum de stad wil verlaten kan omrijden via de Bornerbroeksestraat, Zuiderstraat en de Burgemeester Raveslootsingel. Om de stad in te komen tijdens de wegwerkzaamheden kan men het beste de Violierstraat en de Bornsestraat aanhouden. Voor beide richtingen moeten reizigers rekening houden met een vertraging van ongeveer 10 minuten, dit kan oplopen tijdens de spits.

Tijdelijke bushaltes
Ook de bus die normaliter door de Bornsestraat rijdt moet gedurende deze ruim twee maanden worden omgeleid. Er zullen in deze periode tijdelijke bushaltes worden gerealiseerd aan de Violierstraat. De route van de bus zal hier langs lopen om het traject op de Bornsestraat te kunnen ontwijken. Reizigers doen er goed aan om voor vertrek de actuele reistijden te controleren om op de hoogte te zijn van de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Oversteekplaats
De werkzaamheden zullen gedurende deze periode enige hinder veroorzaken voor het wegverkeer, maar het uiteindelijke resultaat moet het waard zijn. Behalve een vernieuwd riool aan dit stuk van de Bornsestraat zal er ter hoogte van de Plus Supermarkt een voetgangersoverstreekplaats aangelegd worden. Dit moet de verkeersveiligheid verbeteren voor zowel automobilisten als het winkelend publiek.