Afbeelding
Foto:

Zware Hel van Twente

ALMELO - Het belooft een extra zware 'Hel van Twente' te worden op woensdag 15 mei. Dan start weer het jaarlijkse wielerevenement in Almelo waar zo tussen de 1000 en 1500 toerfietsers uit het hele land aan meedoen. Want naast de mooie routes van 60, 100 en 160 kilometer heeft de Almelose Toervereniging Ruiten Drie deze keer een extra zware route van maar liefst 200 kilometer opgenomen. Voor de liefhebber met kuiten van staal, een echte Hel!

Voor de editie van 2019 is de route dus op een aantal punten veranderd. Op deze manier is de tocht nog aantrekkelijker gemaakt. Op gunstige plekken in de route zijn er keuzemomenten voor de splitsingen bij de 100, 160 en 200 kilometer. Zo is het makkelijker inschatten hoe lang de Hel duurt. Zijn de benen nog goed na 80 kilometer? Ga dan voor de 160 of 200. Zo niet, dan kun je de tocht inkorten en ben je met in totaal 100 kilometer op de teller weer terug in Almelo.

Faciliteiten
Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH in Almelo zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche- en kleedruimten. Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging. Deelname kost tussen de 7 en 9 euro, afhankelijk van de gekozen afstand. Leden van de NTFU krijgen korting. Wie vooraf inschrijft via de website www.ruitendrie.nl ontvangt korting en hoeft niet in de wachtrij te staan op de dag zelf.

Voor elke toerfietser
Op 15 mei trekt een mooi lint van toerfietsers door de mooiste delen van Twente en een stukje Duitsland. Ze komen door de Nederlandse gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Ootmarsum, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn, Holten-Rijssen, Twenterand en Wierden. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met vier verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser. De kortste afstand is ideaal voor beginnende racefieters of toerders met een e-bike. De 160 kilometer maakt deel uit van het landelijke klimmersbrevet en de 200 kilometer heeft bijna 1000 hoogtemeters!

Sport en voeding
De Hel van Twente heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100, 160 en 200 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Vanwege de nieuwe routes zijn sommige pauzeplaatsen ook vernieuwd. Zo richt Ruiten Drie samen met Sportvoedingwebshop.com een pauzeplaats in voor de broodnodige bevoorrading. Bij terugkomst wacht een lekker broodje hamburger voor een voldane afloop voor de vermoeide fietsers.

Fiets veilig
Ruiten Drie organiseert de tocht op basis van het kwaliteitssysteem van de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU). Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score en heeft het predicaat 'Extra goed geregeld'! Deelnemers moeten natuurlijk goed denken aan de veiligheid van een ander en zichzelf. Een helm is verplicht en houd en aan de Nederlandse en Duitse verkeersregels ook.

Voor vrouwen en heren
Ruiten Drie is voor racefietsers en mountainbikers die sportief en gezellig willen fietsen. De vereniging biedt aan vrouwen en heren verschillende trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op ieders niveau en ambitie. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een mountainbike- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.