Afbeelding
Foto:

Samenwerking tussen gemeente Almelo en DeBroekriem

ALMELO - Op 9 mei gaf wethouder Arjen Maathuis de aftrap voor de samenwerking tussen DeBroekriem en de gemeente Almelo. Vanaf dat moment organiseert deze landelijke vrijwilligersorganisatie maandelijks diverse sollicitatieworkshops en bijeenkomsten voor werkzoekenden uit Almelo. In de eerste workshop geeft loopbaan- en ondernemerscoach Renate Groenevelt tips over hoe werkzoekenden hun kernkracht kunnen ontdekken en verwoorden.

Stichting DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren workshops en bijeenkomsten voor andere werkzoekenden. Op die manier werken deelnemers aan hun sollicitatievaardigheden en leren zij tegelijkertijd nieuwe mensen kennen. Wethouder Maathuis is blij met het aanbod van dit netwerk in Almelo: "Een mooi initiatief.Door zelf bijeenkomsten te organiseren doen de werkzoekenden nieuwe ervaringen op en bouwen ze netwerken op die ze kunnen gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Ik ga er van uit dat mensen die werk zoeken hier gebruik van gaan maken." DeBroekriem is sinds twee jaar actief in Hengelo en we zijn blij dat we nu ook in Almelo een lokaal netwerk kunnen opbouwen waarbij werkzoekenden elkaar op weg helpen, aldus Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem.

Netwerken werkt
Pieter Vermeer is oprichter van stichting DeBroekriem. Hij was zelf na zijn studie werkzoekend. "Toen ik me oriƫnteerde op een nieuwe baan en talloze netwerkgesprekken voerde, organiseerden we ook kleine meetings om ervaringen te delen. Deze meetings werden steeds groter en vrij snel ontstond er een club van mede-werkzoekenden." In een rap tempo is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk en zelfs al eens uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland. Volgens Vermeer is het belangrijk om tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan positief te blijven. "Je moet dan niet bij de pakken neerzitten, maar zo'n periode juist omarmen. Dit is de tijd om bij te leren en proactief te zijn."

Eerste workshop
Op 9 mei werd ook al direct gestart met de eerste workshop. Ondernemerscoach Renate Groenevelt gaf de sollicitatieworkshop Ontdek & verwoord jouw kernkracht!' Ga voor meer informatie over de komende bijeenkomsten en de online mogelijkheden naar www.debroekriem.nl/events/