Afbeelding
Foto:

Vier het Leven zoekt coördinator voor Almelo

ALMELO - Hou je van coördineren? Heb affiniteit met ouderen? Hou je van theater? Stichting Vier het Leven heeft een uitdagende vrijwilligersfunctie: locatiecoördinator regio Almelo. De huidige locatie-coördinator gaat helaas na bijna vier jaar stoppen, Vier het Leven zoekt een opvolger.

Als locatiecoördinator ben je de spil in het web: je hebt contact met een leuk en ervaren team vrijwilligers, je hebt contact met de theaters en je kunt je tijd zelf inplannen, rekening houdend dat de planning voor de uitjes tijdig rond is. Je wordt begeleid en krijgt tevens training op het landelijk kantoor in Huizen. Je bent het aanspreekpunt voor de 16 vrijwilligers (gastvrouwen en gastheren) in Almelo. In bezit zijn van een laptop is een vereiste om de uitjes te kunnen coördineren.

De organisatie
Stichting Vier het Leven is een landelijke goede doelen- en vrijwilligersorganisatie met regionale aansturing. Overijssel heeft zeven programmagebieden, ieder programmagebied heeft gemiddeld twee locatiecoördinatoren en vallen onder verantwoordelijkheid van de regiocoördinator van Overijssel.

De activiteiten
In Almelo begeleiden we ouderen naar Theater Hof 88, Theaterhotel Almelo, Filmhuis Almelo en een enkele keer naar het Parkgebouw in Rijssen, een museumbezoek of een landelijk voorstelling zoals Mamma Mia! Vier het Leven doet dit voor mensen die een hoge leeftijd bereiken, zij zitten veelal alleen thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Door ouderen persoonlijk te begeleiden naar een voorstelling. Drempels worden weggenomen, zodat ouderen weer uit kunnen gaan. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Meer informatie
Wil je meer informatie, neem contact op met Margot Dopheide, regio-coördinator Overijssel, margot@4hetleven.nl of 06-29228127. De vacature staat tevens op www.4hetleven.nl.