Afbeelding
Foto:

Openbare laadpalen op aanvraag geplaatst

WIERDEN - Inwoners met een elektrische auto, die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen nu kosteloos een laadpaal aanvragen. Dit is mogelijk door een subsidie van de provincie Overijssel.

Via www.openbaarladen.nl kunnen inwoners van de gemeente Wierden een aanvraag indienen. Het proces van de beoordeling van de aanvraag tot aan het uiteindelijk plaatsen van de laadpaal wordt door één bedrijf behandeld. In overleg met de gemeente wordt er gekeken naar een geschikte locatie. De locatie bevindt zich altijd binnen een straal van 250 meter van het woonadres van de aanvrager. De gemeente bepaalt uiteindelijk de definitieve locatie en wijst de parkeerplaats aan.

Aantal nog beperkt
Het aantal laadpalen is in de gemeente Wierden nog erg beperkt. Met de toename van het aantal elektrische auto's zijn meer laadpunten noodzakelijk. Met deze regeling wordt het voor inwoners zonder eigen oprit, mogelijk hun auto in de buurt op te laden. "Op deze manier kunnen we vraaggericht de locaties van de laadpalen bepalen en wordt het aantal openbare laadpalen uitgebreid. Een win-winsituatie", licht wethouder Richard Kortenhoeven toe.