Afbeelding
Foto:

Zonnepark Aadijk zet Almelo definitief op de kaart!

AADIJK - De gemeente Almelo, Obton en SolarEnergyWorks B.V. werken sinds 2016 intensief samen om Zonnepark Aadijk te realiseren.

In de voorbereiding zijn de laatste puntjes op de 'i' gezet waardoor de schop binnenkort de grond in gaat voor de realisatie van Zonnepark Aadijk Almelo! Met het Zonnepark Aadijk wordt Almelo definitief als duurzame gemeente op de kaart gezet.

Grootschalig zonnepark
Gemeente Almelo maakt met Zonnepark Aadijk grote stappen richting de doelstellingen voor de CO2-reductie in 2030. De ingebruikname van het zonnepark aan de Aadijk van ongeveer 40 hectare en circa 120.000 panelen levert hieraan een belangrijke bijdrage. De duurzaam opgewekte energie komt overeen met het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens. ,,Dat betekent groene stroom voor ruim één derde van Almelo", vertelt directeur Marc van Velzen van SolarEnergyWorks. CEO Anders Marcus van Obton: Het is geweldig dat de bouw van dit project nu van start gaat. We zijn erg blij over de samenwerking met de gemeente Almelo en SolarEnergyWorks, en zijn verheugd de gemeente te kunnen helpen haar doelstellingen voor de CO2-reductie voor 2030 te bereiken.

SolarEnergyWorks
De ontwikkeling van een zonnepark in Nederland is een samenspel tussen een ambitieuze gemeente, gedreven ondernemers en bewoners. Voor de projectontwikkelaars van SolarEnergyWorks is het managen van verwachtingen dagelijkse kost. SolarEnergyWorks heeft ervaring met de ontwikkeling, bouw en financiering van grote grondgebonden solar systemen in Nederland en heeft tot 2019 circa 85 MWp aan zonneparken aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarnaast heeft SolarEnergyWorks B.V. circa 650 MWp aan projecten in ontwikkeling die tussen nu en 3 jaar gerealiseerd zullen worden.

Powerpeers
Een van de doelen van de ontwikkeling van het zonnepark is om het aanbod van duurzaam opgewekte stroom van het zonnepark in Almelo te koppelen aan de lokale energievraag van Almeloërs. Om de koppeling tussen het duurzame aanbod en de individuele afnemers te koppelen, wordt gebruik gemaakt van energieplatform Powerpeers. Dit is een platform waar lokale, duurzame opwekkers en vragers elkaar ontmoeten en waarmee de verbinding tussen het zonnepark en Almelo nog persoonlijker wordt.

Gemeente Almelo ondersteunt
De gemeente Almelo timmert al jaren aan de weg op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Initiatieven die bijdragen aan het versterken van Almelo als duurzame, klimaatbestendige en leefbare stad juicht het college van b en w toe. Net als projecten die bijdragen aan de energietransitie van fossiele naar hernieuwbare energie. Zoals energie uit de zon. Wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid: "Ons doel is dat eind 2022 twintig procent van het totale energiegebruik in Almelo duurzaam wordt opgewekt. Daar heeft Zonnepark Aadijk een belangrijk aandeel in."

Over Obton
Obton is een internationaal opererende Deense investeringsmaatschappij in duurzame energie. Obton investeerde reeds ongeveer 1,5 miljard euro in zonne-energie in Europa, vooral in haar kernmarkten Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Kijk voor meer informatie op https://zonneparkaadijkalmelo.nl.