Afbeelding
Foto: David Zwiers

Geld voor kinder- en jeugdactiviteiten

ALMELO - Het Roggekamp Peitsch Fonds in Almelo heeft onlangs weer een financiële bijdragen gegeven aan diverse organisaties.

Het Roggekamp Peitsch Fonds is een stichting met eigen vermogen. Dit fonds is ontstaan door onder andere schenkingen, legaten, giften en erfstellingen. De rente die over dat vermogen wordt ontvangen, wordt door de stichting gebruikt om organisaties en particuliere initiatiefnemers te ondersteunen bij activiteiten op het gebied van onderwijs, vorming, opvang, sport, spel en overige vrijetijdsbesteding.

Kinderatelier
Het Huis van Katoen en Nu kon dankzij de gift van € 700,- voor het Kinderatelier gelijk van start met het nieuwe aanbod voor de basisschooljeugd op de zaterdagmiddag. 'Weg van het mobiel en de games, lekker met elkaar aan de slag', was de motivatie van het Huis van Katoen en Nu.

IVN Almelo
De grootste bijdrage was voor IVN Almelo. Dat krijgt € 5000,- voor haar tentoonstelling Groener groenst, natuur in Almelo in het Stadsmuseum. De expositie start op 24 mei en is speciaal voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Almelo. De tentoonstelling laat zien welke dieren er leven in de stadsparken en parkjes en welke mooie bomen Almelo rijk is.

Overige bijdragen
De stichting Kleurrijk Twente, die de stad samen met jongeren verfraaid met mooie kunst in tunnels en op andere prominente locaties in de stad, krijgt € 1500,- euro voor het project hoek Schalderoi-Grotestraat. De volleybalvereniging Aastad ontvangt € 750,- voor een sporttoernooi, het All Mellow Straatmuziekfestival krijgt een bijdrage van € 1500,-, Rembrandfiësta kan rekenen op € 1250,-, basisschool de Wereldboom € 2000,- voor het jaarlijkse zomerkamp en stichting Rembrandschildertjes eveneens € 2000,-. De Eethoek kan rekenen op € 2630,- voor een kamp in Giethoorn, het Sportbedrijf Almelo krijgt voor de Sporty Summer evenementen ook € 2000,- en de protestante gemeente Almelo de Ontmoeting een bijdrage van € 500,- voor een uitje van haar kinderclub. Het RP Fonds draagt tenslotte ook een bedrag van € 3000,- bij voor het kinderprogramma van het gratis popfestival HobNob in het Schelfhorstpark.

Foto: Rembrandtfiësta 2018