Afbeelding
Foto:

DTZC opent DAC De Schalm

ALMELO - De Twentse Zorgcentra opent op woensdag 8 mei het nieuwe Dagactiviteitencentrum De Schalm. Een mooie nieuwe voorziening die de cliënten en medewerkers weer veel nieuwe mogelijkheden zal bieden in een aangename omgeving.

De afgelopen tijd is veel werk verricht om alles en iedereen te verhuizen en op zijn plek te krijgen. Nu is dan eindelijk het moment daar, met de officiële opening door bestuurder Annemiek van Dalen van DTZC op 8 mei. Naast de officiële openingshandeling in de ochtend is er ook van 13.30 tot 15.00 uur een open dag, met hopelijk weer een mooie opkomst.


DTZC
De Twentse Zorgcentra biedt hulp aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast beschermd wonen en ambulante zorg in de brede zin is ook dagbesteding een belangrijk aspect van hun taken. Cliënten gebruiken gemiddeld negen dagdelen per week dagbesteding, wat een heel breed scala omvat. Dit kan begeleid werken zijn, arbeidsmatige dagbesteding, bewegings- of muziekactiviteiten en creatieve activiteiten. Dat DTZC goed grip heeft op deze aspecten blijkt wel uit de positieve rapportcijfers met betrekking tot cliëntondersteuning.


De Schalm
Bij De Schalm worden uiteenlopende, uitdagende activiteiten aangeboden waarbij de behoefte aan structuur en duidelijkheid als belangrijk uitgangspunt dient. Zo beschikt het nieuwe centrum over onder meer een mooie belevingsgerichte binnentuin en diverse 'snoezelruimtes'; gevarieerde ruimtes waar zintuiglijke waarneming voorop staat. Deze kunnen zowel rustgevend als activerend werken voor de bezoekers.


Vier groepen
De Schalm heeft in totaal vier verschillende dagbestedingsgroepen die ieder op hun eigen wijze werken om deelnemers een gevarieerde, zinvolle dagbesteding aan te bieden. Het doel is het versterken van vaardigheden in de brede zin.