Afbeelding
Foto:

Kleine huurverhoging Almelo

ALMELO - Binnenkort ontvangen de huurders van Sint Joseph de jaarlijkse huurverhoging. De algemene huurverhoging is dit jaar maximaal 1,6 procent. Sint Joseph kiest met deze verhoging voor een inflatievolgende verhoging. De maximaal toegestane huurverhoging voor 2019 is 2,6 procent.

Bijna alle huurders gaan 1,6 procent meer huur betalen. Een uitzondering geldt voor huurders van een woning met een F of G energielabel, voor huurders van woningen die op dit moment groot onderhoud en comfortverbetering ondergaan en voor sociale woningen die al op of boven de streefhuur zitten. De nieuwe huurbedragen gelden vanaf 1 juli 2019.


Waarom verhogen?
Door de huur te verhogen, kan Sint Joseph extra onderhoud aan de woningen uitvoeren. Zo wil de woningstichting de woningen energiezuinig(er) maken. Uiteindelijk komt de huurverhoging weer ten goede aan het wooncomfort van de huurders. De huurverhoging past in het huurbeleid van Sint Joseph. Daarin staat dat ze voldoende sociale huurwoningen beschikbaar wil houden voor huurders met een smalle beurs. De huurprijzen van verschillende wooncomplexen zijn daarom in 2016 al aangepast aan de grenzen van het passend toewijzen.


Huurdersadviesraad
Sint Joseph heeft de jaarlijkse huurverhoging besproken met de huurdersadviesraad (HAR). De HAR heeft positief geadviseerd op het voorstel. Binnenkort ontvangen alle huurders een brief met de geplande huurverhoging.