Afbeelding
Foto:

Nieuwe directeur Stadsmuseum Almelo

ALMELO - Begin dit jaar maakt Riet Strijker bekend dat zij Stadsmuseum Almelo zou gaan verlaten in juli. Inmiddels is bekend geworden wie haar gaat opvolgen per 1 juli.

Strijker is 18 jaar lang directeur geweest van het museum en onder haar bewind is het museum uitgegroeid tot een goedlopend expositiecentrum. Riet Strijker kan omschreven worden als een directeur, die de zakelijke kant wist te verenigen met de passie voor de museumstukken. Na haar afscheid als museumdirecteur zal zij weer kunnen richten op haar liefde voor textiel en kleding.

Nieuwe directeur
Sigrid Ivo (57) is de afgelopen jaren werkzaam geweest bij het Tassenmuseum. Een museum dat een uitgebreide collectie tassen laat zien van heel lang geleden tot de tassen van de twintigste eeuw. Dit museum was eerst gevestigd in Amstelveen en na de verhuizing naar Amsterdam is het museum ontzettend gegroeid. Datzelfde wil Ivo ook met Stadsmuseum Almelo gaan doen. Voorzitter van het Stadsmuseum, Kees Blok, is blij met de komst van Ivo. Ze is niet alleen een persoon met ervaring, maar zeker ook sterk op het gebied van pr- en marketing.