Afbeelding
Foto:

Fietsontspanning voor mantelzorgers uit Almelo

ALMELO - Mantelzorgers verzorgen met liefde hun zieke of hulpbehoevende naaste. Ze doen dit omdat ze het vanzelfsprekend vinden. Het houdt ze misschien wel dag en nacht bezig. Omschakelen, tandje erbij en weer verder. Hierdoor kan men al snel hogere druk en stress ervaren en dit kan impact hebben op de gemoedstoestand.

Om mantelzorgers speciaal in de Gemeente Almelo een moment van ontspanning te gunnen organiseert Astrid Olde Olthuis in samenwerking met Mantelzorg Almelo een ontspannen fietstocht. De combinatie van het letterlijk en figuurlijk in beweging zijn buiten in de prachtige natuur heeft een positieve werking op het fysieke gestel en ook op de psyche. Veel onnodige ballast valt weg en maakt ruimte voor rust en ontspanning.

Ontspanning
Na een korte introductie over het effect van fietsen onder het genot van koffie/thee met wat lekkers volgt een ontspannen fietstochtje met de nodige onderbrekingen in een inspirerende omgeving. Onderweg worden een paar kleine gerichte en praktische oefeningen gedaan om extra te ontspannen. Deze oefeningen, die meteen effect hebben, kan men later thuis ook makkelijk doen. Ook is er voldoende ruimte onderweg om te praten en ervaringen uit te wisselen als men dat wil. Met een nieuwe frisse kijk op de wereld stapt men fit en energiek na de tocht van de fiets en er wordt afgesloten met een kleine versnapering voor wat positieve vibes voor de rest van de dag.

Meedoen
Om iedere mantelzorger de mogelijkheid te bieden om mee te kunnen, worden er twee fietstochten georganiseerd: op donderdagmiddag 16 mei van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdagochtend 18 mei van 10.00 tot 13.00 uur. Wie graag mee wil op één van beide dagen kan dit voor 14 mei aangeven bij Astrid via email: info@fietsenmetastrid.nl of via telefoonnummer: 06-57938157. Geef hierbij aan of 16 mei of 18 de voorkeur heeft. Kosten van deelname bedragen € 5 per persoon. Er wordt vanuit gegaan dat men over een gewone stadsfiets of e-bike beschikt. Het vertrekpunt is P.M. Rogmanspark in Almelo (ingang Hofstraat naast de vijver).