Afbeelding
Foto:

Bijdrage voor 12 organisaties

ALMELO - Een zomerkamp voor de Wereldboom, Rembrandtfiësta, de Sporty Summer evenementen, uitstapjes voor de Eethoek en kinderclub van de Ontmoeting en natuurlijk het popfestival van Almelo, HobNob. Ze kunnen allemaal een flinke bijdrage in de kosten tegemoetzien van het Almelose Roggekamp Peitsch Fonds.

Het RP fonds heeft jaarlijks vier termijnen, 'calls', waarbinnen organisaties een bijdrage aan kunnen vragen voor activiteiten voor kinderen en jongeren in Almelo. Het aantal aanvragen stijgt lichtjes. De grootste bijdrage in deze eerste call ging naar IVN Almelo. Dat krijgt 5.000 euro voor haar tentoonstelling Groener groenst, natuur in Almelo in het Stadsmuseum. De expositie start op 24 mei en is speciaal voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Almelo. De tentoonstelling laat zien welke dieren er leven in de stadsparken en parkjes en welke mooie bomen Almelo rijk is. Als alle kinderen de tentoonstelling hebben gezien, blijft ze ook voor andere geïnteresseerden nog even te bezichtigen.


Meer bijdragen
De overige verleende bijdragen zijn zeer divers. Zo ging er ook 700 euro naar het Huis van Katoen en Nu voor het Kinderatelier; een doemddag voor de basisschooljeugd op de zaterdagmiddag. Verder ontving Kleurrijk Twente 1.500 euro voor een kunstproject, ging er 750 euro naar volleybalvereniging Aastad voor een sporttoernooi, 2.000 euro voor het zomerkamp van basisschool De Wereldboom en nog diverse andere bijdragen.


Aanvragen
De tweede call 2019 van het Roggekamp Peitsch Fonds is intussen geopend. Organisaties en instellingen kunnen tot 21 juni aanvragen indienen op de website van het fonds. Activiteiten en initiatieven voor kinderen uit Almelo op het gebied van onderwijs, vorming, opvang, sport, spel, voeding, kleiding zorg en vrijetijdsbesteding komen in aanmerking. Aanvragen moeten worden ingediend op de website www.rpfonds.nl