Afbeelding
Foto:

Eerste woningen in Zuidbroek opgeleverd

WIERDEN - Vorig jaar zomer werd er gestart met de bouw van de nieuwbouwwijk Zuidbroek. Onlangs zijn de eerste woningen opgeleverd.

De ontwikkeling van deze nieuwbouwwijk is bijzonder te noemen. Er is niet zomaar gekozen voor het bouwen van een bepaald type woningen. Er is een uitgebreid online onderzoek geweest naar welke doelgroepen interesse hadden in de wijk en welke wensen zij hadden. "De ultieme vorm van burgerparticipatie", aldus projectontwikkelaar Jeroen Altena van Nijhuis Rijssen.

Het plan
In Zuidbroek worden in totaal 73 woningen gebouwd in maar liefst zeven verschillende types door Nijhuis Rijssen naar ontwerpen van architect Beltman uit Enschede en Weghorst Architectuur uit Wierden. Opmerkelijk daarbij is de keuze voor 14 seniorenwoningen in de wijk. Vaak wordt er te weinig aandacht besteed aan deze doelgroep, maar dat hier een juiste keuze is gemaakt, blijkt wel uit de snelheid van de verkoop van de seniorenwoningen. Binnen een mum van tijd waren ze alle 14 verkocht. De verwachting is dat de laatsten woningen opgeleverd gaan worden na de zomervakantie. Daarna zal verdere inrichting van de wijk door de gemeente Wierden gaan plaatsvinden.

Lokale Woonagenda
Wethouder Coes is blij dat de woningen in Zuidbroek worden opgeleverd. Het Zuidbroek is hierdoor aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen door het aanbieden van woningen voor middenhuur, senioren, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Daarnaast hebben we door deze toevoeging in Wierden een nog completer woningaanbod, zoals beoogd in onze Lokale Woonagenda. Gezien de vraag aan woningen gaan we verder met de ontwikkeling van de volgende fase, waarvan de start verkoop medio 2019 wordt verwacht.