Afbeelding
Foto:

Het Oranjefeest wordt gevierd met een Oranjemarkt

ALMELO - Zaterdag 27 april is koning Willem-Alexander jarig. Hij mag 52 kaarsjes uitblazen. Reden om er ook in Almelo weer een mooi feest van te maken met onder andere de traditionele Oranjemarkt.

Aangezien Koningsdag dit keer op zaterdag is, is er heel veel te doen voor de bezoekers van de binnenstad. De winkels zijn deze dag geopend en de zaterdagse weekmarkt vindt ook doorgang. Daarnaast zullen de deelnemers van de Oranjemarkt door de gehele binnenstad hun waren aanprijzen.

Duurzame Oranjemarkt
Gemeente Almelo en Stichting Almelo Events hebben de handen ineen geslagen om het afval van de Oranjemarkt op een duurzamere wijze af te voeren dan voorheen. Er zijn dit jaar verzamelplekken om spullen die niet verkocht zijn in te leveren. Hiervoor zijn zes locaties aangewezen waar tussen 16.00 uur en 18.00 uur Stichting Matamba en de Speelgoedbank Almelo graag de bruikbare spullen in ontvangst nemen. Verder wordt geprobeerd de afvalstromen te scheiden in papier, textiel, kringloop en restafval door het plaatsen van aparte containers.

Kinderplein
Op de Koornmarkt wordt er weer een kinderplein ingericht. Er staat een draaimolen op het plein en zijn er lekkere versnaperingen verkrijgbaar. Natuurlijk kan er naar hartelust worden geknutseld en kunnen kinderen zich laten schminken. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zal Figurentheater Ennadien drie maal een voorstelling van een half uur met magische mini tafereeltjes geven.

Entertainment
Het muziekpodium is dit jaar te vinden op het Waagplein. Hier kan genoten worden van de band After Hourz uit Almelo, het koor Homecoming Nederland, de band Waggon en de Almelose Bleach Band. Ook de scouting is aanwezig op het Waagplein. Het dansplein is ter hoogte van de fontein in de Grotestraat te vinden. Hier zullen Odin, InnerAll en Moves elkaar afwisselen en verschillende dansstijlen van ballroom tot hiphop laten zien. Jongeren kunnen verder deelnemen aan graffiti-activiteiten langs het water aan het Schokland. Er kan door jongeren gewerkt worden aan een eigen kunstwerk.